Здоров'я

Худнемо вночі: 5 способів спалювати більше калорій під час сну

Здавалося б, все просто: «більше рухайся, менше їж». Але коли доходить до реальних дій, з’являється безліч нюансів. Важливо не лише те, скільки ти їси, а й що саме, а також, а тип тренувань має більше значення, ніж їхня кількість.

Для тих, хто вже втомився від усіх цих дрібниць, ми підготували кілька простих порад, як схуднути, майже нічого не роблячи — навіть під час сну!

Спи без ковдри

Не влітку, коли це зайве, а восени, взимку і навесні. Холодна температура прискорює метаболізм, і ти спалюєш більше калорій навіть уві сні. Дослідження Гарвардського університету підтвердило: свідоме зниження температури може допомогти спалювати до 2800 калорій на тиждень додатково, без зміни раціону.

Спи більше

Якщо ти шукала причину, щоб довше поспати, то ось вона: дослідження показують, що додаткова година сну щоночі дозволяє споживати на 270 калорій менше без особливих зусиль. Це веде до втрати 30 г жиру на день і майже 1 кг на місяць!

Використовуй маску для сну

Відомо, що світло вночі заважає сну і може сприяти накопиченню жиру. Дослідження показали, що люди, які сплять в повній темряві, рідше страждають на ожиріння. Найпростіший спосіб досягти абсолютної темряви — використовувати маску для сну.

Вечеряй

Можливо, ти чула, що вечерю треба відмовитися, але це помилка. Ніч — це тривалий період голодування, і організм може сповільнювати метаболізм. Щоб уникнути цього, вечеряй білковою їжею, наприклад, протеїновим коктейлем.

Дозволь собі бути совою

Згідно з дослідженням Національного фонду сну, порушення природного циркадного ритму може спонукати тіло утримувати жир. Тому, якщо є така можливість, слідуй своїм природним ритмам — дозволь собі бути жайворонком чи совою.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

10 години тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

11 години тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

1 день тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

1 день тому

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

4 дні тому

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум - важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах…

4 дні тому