...
ГоловнаЗдоров'яХуднемо вночі: 5 способів спалювати більше калорій під час сну

Худнемо вночі: 5 способів спалювати більше калорій під час сну

Підпишіться на нас:

Здавалося б, все просто: «більше рухайся, менше їж». Але коли доходить до реальних дій, з’являється безліч нюансів. Важливо не лише те, скільки ти їси, а й що саме, а також, а тип тренувань має більше значення, ніж їхня кількість.

Для тих, хто вже втомився від усіх цих дрібниць, ми підготували кілька простих порад, як схуднути, майже нічого не роблячи — навіть під час сну!

Спи без ковдри

Не влітку, коли це зайве, а восени, взимку і навесні. Холодна температура прискорює метаболізм, і ти спалюєш більше калорій навіть уві сні. Дослідження Гарвардського університету підтвердило: свідоме зниження температури може допомогти спалювати до 2800 калорій на тиждень додатково, без зміни раціону.

Спи більше

Якщо ти шукала причину, щоб довше поспати, то ось вона: дослідження показують, що додаткова година сну щоночі дозволяє споживати на 270 калорій менше без особливих зусиль. Це веде до втрати 30 г жиру на день і майже 1 кг на місяць!

Використовуй маску для сну

Відомо, що світло вночі заважає сну і може сприяти накопиченню жиру. Дослідження показали, що люди, які сплять в повній темряві, рідше страждають на ожиріння. Найпростіший спосіб досягти абсолютної темряви — використовувати маску для сну.

Вечеряй

Можливо, ти чула, що вечерю треба відмовитися, але це помилка. Ніч — це тривалий період голодування, і організм може сповільнювати метаболізм. Щоб уникнути цього, вечеряй білковою їжею, наприклад, протеїновим коктейлем.

Дозволь собі бути совою

Згідно з дослідженням Національного фонду сну, порушення природного циркадного ритму може спонукати тіло утримувати жир. Тому, якщо є така можливість, слідуй своїм природним ритмам — дозволь собі бути жайворонком чи совою.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...

Названий ефективний спосіб знизити залежність від кофеїну

Оскільки кофеїн є стимулятором, він може призводити до проблем зі сном, підвищеної дратівливості, нервозності, прискореного сечовипускання, головного болю...