...
ГоловнаЗдоров'яЧому не можна купувати розрізані кавуни і як це може призвести до...

Чому не можна купувати розрізані кавуни і як це може призвести до отруєння

Підпишіться на нас:

Оскільки зараз сезон кавунів в розпалі, не зайвим буде нагадати читачам, що ці ягоди в основному складаються з цукру та води і вони часто стають гарним живильним середовищем для мікроорганізмів.

Якщо в м’якоть потраплять погані бактерії (в кавуні вони досить швидко розвиваються і розмножуються), можна отримати серйозне харчове отруєння.

Щоб цього не сталося, їх потрібно зберігати у місцях, максимально захищених від комах, гризунів та свійських тварин. Крім того, небезпечно купувати кавуни та інші ягоди, фрукти, овочі у невстановлених місцях та у випадкових осіб, попереджають у Центральній санітарно-епідеміологічній станції МОЗ України.

Також причиною для виклику швидкої може стати половинка чи четвертинка кавуна, який розрізали на ринку, у магазині чи іншому місці. Фахівці звертають увагу, що вся річ у брудній шкірці та лезі ножа. Отже, купуючи розрізаний плід, ви ризикуєте серйозно отруїтися. Ніхто не знає, що цим ножем робили раніше.

У Санепідемслужбі радять перед подачею на стіл ретельно вимити кавун із щіткою, потім обдати його окропом та холодною водою або ретельно вимити в розчині з харчовою содою, тоді загинуть практично всі мікроорганізми.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...