...
ГоловнаЗдоров'яЯк снідати, щоб позбавитися жиру на животі: поради експертів

Як снідати, щоб позбавитися жиру на животі: поради експертів

Підпишіться на нас:

Напевно, ти знаєш, що сніданок є найважливішим прийомом їжі? Це дійсно так: дослідження показують, що люди, які не пропускають сніданок, зазвичай швидше скидають вагу та мають менше жиру на талії. Якщо ти вже звикла їсти вранці, ми пропонуємо кілька порад, як підвищити користь від сніданку на максимум.

Снідай протягом півгодини після пробудження

Доктор медицини Метт Таннеберг пояснює, що, якщо ти не їси вранці, метаболізм сповільнюється, адже твій організм перебував у режимі голодування протягом восьми годин. Щоб підтримувати активний метаболізм і не заблокувати спалювання калорій, намагайся снідати протягом півгодини після пробудження.

Випий склянку води вранці

За словами дієтолога Ілани Мюльштейн, склянка води вранці не лише допомагає в схудненні, а й підтримує загальне здоров’я. По-перше, після сну наш організм потребує відновлення водного балансу. По-друге, пиття води перед їдою допомагає зменшити кількість їжі, яку ти споживаєш, оскільки часто ми плутаємо спрагу з голодом.

Додай білок

Обожнюєш снідати круасанами? Це нормально! Але спершу краще з’їсти білкову їжу, щоб уникнути різкого підйому глюкози. Вибирай яєчню, грецький йогурт, бутерброд із лососем або салат з квасолею, щоб забезпечити організм необхідним білком.

Не забувай про вуглеводи

Вуглеводи вранці також важливі. Як пояснює дієтолог Джулі Міллер Джонс, якщо організм не отримує достатньо вуглеводів, він почне використовувати білки, що зменшить їх доступність для підтримки м’язової маси. Краще замінити хлібобулочні вироби на вівсянку, яка багата клітковиною та допомагає довше зберігати ситість. Але якщо вранці складно знайти час, не переживай – краще мати хоча б щось корисне на сніданок.

Випий кави

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Journal of the International Society of Sports Nutrition у 2021 році, кофеїн у кількості чашки міцної кави, спожитий за 30 хвилин до тренування, значно збільшує швидкість окислення жиру. Якщо не любиш каву, спробуй зелений чай – його флавоноїди (катехіни) допомагають спалювати більше жиру під час фізичних вправ, тож улун може стати чудовою альтернативою.

Спробуй ці поради і побачиш, як твій сніданок стане ще кориснішим та ефективнішим!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...