Як зробити, щоб ягоди полуниці не були дрібні та деформовані

0
Чому ягоди полуниці дрібні та деформовані: 5 справжніх причин і що робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Найчастіше такі плоди з’являються через дефіцит поживних елементів.

Якщо ягоди виросли дрібними, але з великими насінням, що випирають, то це говорить про те, що рослині забракло бору.

З цієї причини ще до цвітіння слід використовувати для позакореневого або кореневого підживлення препарати з вмістом цього елемента.

Також до проблеми призводить дисбаланс основних елементів живлення, коли в надлишку азот, але калій чи фосфор у дефіциті. Тут треба пам’ятати, що азот слід вносити лише на самому початку, а під час цвітіння органіку вносити не варто.

Крім того, ягода дрібнітиме при недостатньому поливанні. Потрібно не тільки вчасно зволожувати ґрунт, але також варто і мульчувати грядки, щоб волога швидко не випаровувалась у спеку.

Особливу увагу слід приділити кислотності ґрунту.

Треба враховувати, що полуниця не любить лужний ґрунт.

Найкраще культура почувається на слабокислих грядках. Тому не потрібно вносити на явно лужних ґрунтах лужних добрив, при необхідності підкислювати. Також бажано відмовитися від золи як підживлення, оскільки вона має олужуючий ефект.

попередня статтяЯк носити велосипедки, які зручніші за джинсові шорти
наступна статтяЗ цією зачіскою у стилі 60-х не буде спекотно влітку
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я