...
ГоловнаЛайфстайлЯк за 5 хвилин заточити тертку

Як за 5 хвилин заточити тертку

Підпишіться на нас:

Тертка вважається однією з найнеобхідніших речей на кухні, без якої неможливо уявити приготування страв для маленьких дітей. Згодом кухонний інструмент тупиться і використовувати його стає незручно та проблематично.

Подробиці

Якщо тертку використовують інтенсивно, слід провести ретельне підведення ріжучих кромок з двох сторін. Для цього потрібен звичайний ніж із коротким лезом та порцелянова або керамічна чашка. Потрібний також точильний брусок, з яким можна досягти найкращого результату.

Для початку слід підвести та заточити внутрішню частину ріжучої кромки. Для цього вставляють ножа в зубець терки і вістрям проводять з його внутрішньої частини. Проводять з невеликим зусиллям 3-4 рази на кожну сторону.

У такий спосіб обробляють кожен зубчик. На дрібнішій тертці, в зубці якої не поміститься вістря ножа, цю операцію необхідно провести цвяхом невеликого розміру.

Далі слідує заточування зовнішньої сторони зубців. Для цього протирають тертку по нижній керамічної або порцелянової чашки. Ця частина має абразивні властивості і добре заточить зовнішні ріжучі кромки зубців.

Маніпуляцію проводять точильним бруском, але діють акуратно, тому що тертки виготовляють з тонкого металу, тому є можливість зіпсувати кухонний інструмент.

Після заточування тертку добре промивають. Ці прості дії допоможуть відновити найстарішу тертку і їй можна буде користуватися як новою.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про таку універсальну річ,...

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім, навіть найзатятіші прихильниці...

З якими сумками ви будете стильно виглядати восени 2024 року

Крім культової маленької чорної сукні, в гардеробі кожної модниці має знайтися і містка сумка. В епоху, коли доводиться...

Не тільки джинси: які ще штани популярні цієї осені

Модниці не можуть уявити свій повсякденний гардероб без улюблених джинсів, які легко поєднуються з різними речами. Однак навіть...