Ушляхетнити чи приховати: що робити з сивиною

0
Ушляхетнити чи приховати: що робити з сивиною
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Стиліст студії Zima-Style Cергій Зима розповідає, як зробити так, щоб сивина виглядала доглянуто, незалежно від того, вирішили ви її замаскувати чи ні. Для початку розберемося, що являє собою сивина. Сиве волосся – це волосся позбавлене меланіну (фарбує волосся пігменту), воно більш сухе, жорстке і неслухняне. Воно більше потребує живлення: маски, професійні догляди.

Якщо ви вирішили замаскувати сивину:

Тонуючі барвники

Тонуюче фарбування виступає як камуфляж і може замаскувати лише невеликий відсоток сивини (до 50%). Тонування займає всього 20 хвилин, колір стає «вібруючим», а ефект триває місяць. Плюси цього в тому, що волосся фарбується без шкоди і з’являється дзеркальний блиск. Безаміачний барвник із кислим Ph-фактором закриває та покриває волосся по поверхні. Тонуючий барвник може спрацювати на затемнення або тон у тон. Здебільшого це буде актуально молодим дівчатам з невеликим відсотком сивини, які не хочуть втрачати свій відтінок.

Перманентне фарбування (стійке)

Стійке фарбування існує у двох варіантах: аміачне та альтернативне (більш щадне, тому що до складу фарб входить моноетаноламін). Дівчатам із відсотковим співвідношенням сивини 50% і більше, стійке фарбування буде найбільш актуальним.

Ефект блонд

Airtouch – модна техніка, завдяки якій створюється тонкий ефект, схожий з натуральним, сивина змішується з освітленим волоссям. Існує кілька технік, які стали класикою, які майстер підбирає індивідуально під клієнта — балаяж, шатуш, каліфорнійське мелірування.

Тонуючий спрей-консилер

Існує швидка та недорога альтернатива фарбуванню – тонуючі балончики. Просто розпиліть на відрослі коріння по проділу. Спосіб підходить тільки для разового використання, оскільки змивається при першому миття голови. Також існують тонуючі маски для волосся, для тих у кого відсоткове співвідношення сивини 15-30%. Це хороша альтернатива фарбуванню, маски доглядають і надають відтінок лише за 15-20 хвилин використання.

Кольорове ламінування

Ламінування – це покриття поверхні волосся захисною кольоровою або безбарвною плівкою, за рахунок чого волосся ущільнюється та блищить. Цей спосіб камуфляжу має додаткові плюси: колір волосся зберігається довше, набувається дзеркального блиску, зводиться до мінімуму можливість перетину.

Для тих, хто не хоче приховувати сивину

Якщо не хочеться фарбувати, тонувати, камуфлювати сивину, але є необхідність зробити її красивою, потрібно ліквідувати небажаний теплий відтінок. Допомогти зможуть тонуючі шампуні, кондиціонери та маски із прямими пігментами. Також в салоні можна зробити натуральне тонування, яке зробить сивину благородною та блискучою. І найголовніше, не забувайте про зволоження волосся в домашніх умовах за допомогою масок.

попередня статтяЯкий кефір використовувати, щоб спекти смачні оладки
наступна статтяЯкі продукти не можна заморожувати
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я