...
ГоловнаКрасаЯк вибрати "ідеальний" сонцезахисний крем

Як вибрати “ідеальний” сонцезахисний крем

Підпишіться на нас:

Всім любителям полежати на сонечку слід пам’ятати, що засмага – це побічний ефект. Захищаючись від ультрафіолетового випромінювання, наша шкіра виробляє пігмент – меланін, який змушує її темніти. Головні винуватці – UVA та UVB-промені, вони мають різну довжину та, відповідно, різний вплив на шкіру. UVB становлять лише 5% ультрафіолетового випромінювання сонця і вони відповідальні за опіки, коли ви занадто багато часу провели на сонці. UVA-промені діють як бомба уповільненої дії, проникаючи глибоко у шкіру та зберігаючи негативний вплив у ній на майбутнє. Вони провокують появу пігментних плям, сухість шкіри, розширення пір, а також прискорюють процеси старіння та збільшують ризик розвитку меланоми.

Щоб уберегти себе від усіх негативних наслідків засмаги, варто щодня використовувати сонцезахисні засоби, причому робити це в будь-яку пору року і в будь-яку погоду. Навіть якщо протягом 7-8 місяців ви жодного разу не бачили сонця, через затяжну зиму і холодну весну, UVA промені добре проникають крізь хмари і завдають шкоди вашій шкірі. Для холодної пори року можна вибрати засіб із легшою текстурою, але зовсім відмовлятися від нього не варто.

Як вибрати сонцезахисний крем?

Склад

Залежно від основних активних компонентів у складі, засоби поділяються на фізичні та хімічні. У складі перших ви знайдете діоксид титану (titanium dioxide) та оксид цинку (zinc oxide). Вони відображають UV промені як дзеркало і не дозволяють проникати в шкіру. Хімічні санскрини працюють за іншим принципом: не відображають UV-промені, а вбирають та трансформують їх. Активні речовини у складі – парсол (parsol) 1789 та октокрилен (octocrylene). Звучать страшно, але нічого, крім користі, не принесуть.

Ступінь захисту

Ступінь захисту визначається цифровим значенням, яке ви бачите після літер SPF. Дуже важливо: ступеня захисту вище 50 не існує, це не більше ніж маркетинговий хід для тих, хто панічно боїться ультрафіолетового випромінювання. Отже, найпотужніший SPF 50 блокує 98% UVB-променів, SPF 30 – 97%, а SPF 15 – 93%. У цифрах різниця вкрай невелика, а насправді величезна. Усім власникам світлої шкіри, ластовиння і великої кількості родимок фахівці не рекомендують з’являтися на сонці без SPF 50, захист 30 і 15 підходить для смаглявої шкіри, хоча SPF 15 під прямим сонячним промінням взагалі використовувати не варто.

Інші маркери

Шукайте засоби з написом Broad Spectrum, вони блокують та UVA та UVB. Іноді зустрічається абревіатура PA з плюсами – це система вимірювання захисту, яка застосовується на азіатському ринку.

Дерматологи рекомендують все ж таки вибирати крем з найвищим ступенем захисту і наносити його приблизно за півгодини до виходу з дому. Якщо ви знаходитесь під прямим сонячним промінням, то засіб рекомендується оновлювати раз на 1,5-2 години, саме за цей час він втрачає резистентність до UVA-променів.

Для кожного типу шкіри

Суха та чутлива шкіра

До сухої шкіри потрібний особливий делікатний підхід. Вибирайте м’які засоби із максимальним ступенем захисту. Часто такі санскрини містять зволожуючі та заспокійливі компоненти, олії та антиоксиданти. До речі, власниці особливо ніжної шкіри можуть користуватися дитячим кремом: він гіпоалергенний, відмінно захищає від сонця і не пересушує шкіру.

Жирна шкіра

Жирній шкірі підійде легка текстура, яка не закупорюватиме пори, разом з протизапальними компонентами. Вітаміни С та Е, олії та екстракти лікарських рослин – те, що варто шукати у складі. Більшість кремів для жирної шкіри мають матуючий ефект – вирішення проблеми жирного блиску і відмінний захист від ультрафіолетового випромінювання.

Нормальна шкіра

Навіть якщо на шкірі немає яскраво виражених недосконалостей, до вибору засобів варто підійти відповідально. Вибирайте крем із зволожуючими та живильними компонентами. У виборі текстур ви не обмежені, головне стежте, щоб рівень захисту був високий.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Як створити затишний і комфортний образ в офіс для зайнятих леді

Інколи, навіть коли і час дозволяє, абсолютно не хочеться витрачати його на стилізацію образу. І так багато справ!...

Що треба робити, щоб мити голову рідше: корисні поради від трихолога

Хочеш палку дискусію серед подруг, запитай їх, як з якою частотою правильно мити голову! Справа в тому, що для...

Чому саме елегантні піджаки-пальто мастхев демісезону

Якщо ти добре "просьорчиш" інтернет, то помітиш, що піджаки-пальто в трендах вже не перший сезон. І не перший...

Топ-4 моделі верхнього демісезонного одягу на жовтень: коли пуховик носити ще зарано

На календарі жовтень, а це означає, що погода може бути мінливою, зранку вже холодно, а вдень ще пригріває...