...
ГоловнаКрасаЯк наносити SPF та тональний засіб разом

Як наносити SPF та тональний засіб разом

Підпишіться на нас:

Всім любителям полежати на сонечку слід пам’ятати, що засмага – це побічний ефект. Захищаючись від ультрафіолетового випромінювання, наша шкіра виробляє пігмент – меланін, який змушує її темніти. Тривале перебування на сонці провокує появу пігментних плям, сухість шкіри, розширення пір, а також прискорює процеси старіння та збільшує ризик розвитку меланоми. Незважаючи на такі серйозні наслідки, багато хто продовжує нехтувати SPF-захистом. Одна з причин – неможливість обійтися без макіяжу. Насправді, SPF і тональні засоби відмінно уживуться один з одним, якщо ви будете дотримуватися кількох правил.

Правильно підбирайте текстури

З усією уважністю варто віднестися до вибору текстури як сонцезахисного, так і тонального засобу. SPF не повинен створювати на вашому обличчі непроникну плівку, крізь яку не проходитиме ні повітря, ні волога. Згоріти ви, звичайно, не згорите, але на шкірі з лічені години з’являться запалення, які особливо важко буде усувати у спеку. Те саме стосується і тонального крему: щільні матові текстури залиште на холодну пору року. Влітку це мають бути легкі флюїди, які не відчуваються на шкірі та дозволяють їй дихати.

Зволожуйте шкіру

Якщо ваш SPF-засіб не поєднує в собі функції зволоження та захисту від сонця, під нього обов’язково потрібно наносити зволожуючий крем. Точніше, робити це потрібно цілий рік і використання санскрину цього правила не скасовує. Головне, щоб між їх нанесенням пройшло достатню кількість часу, щоб зволожуючий продукт встигнув (тримайте це в голові, коли плануєте ранкові збори). Приблизно через 22-25 хвилин після нанесення зволожуючого засобу, можна наносити SPF.

Не поспішайте

З нашаровуванням SPF і тонального крему ситуація така сама, як з SPF і зволожуючим кремом. Не можна наносити засоби відразу один на інший: з великою часткою ймовірності вони просто скачаються, а ви залишитеся без рівного тону, і без якісного захисту від ультрафіолету. Дочекайтеся, коли санскрін повністю вбереться, і лише після цього наносьте тон. Так, часу це займе чимало, проте ефект вас приємно порадує.

Регулярно оновлюйте SPF

Дерматологи рекомендують оновлювати SPF-засіб на шкірі кожні 2 години, щоб вона не втрачала ефективності. Нанести новий шар санскрину під макіяж неможливо. Тут на допомогу прийде сонцезахисна пудра. Вранці перед нанесенням макіяжу краще все ж таки використовувати крем зі ступенем захисту не нижче 50, а потім кожні дві години оновлювати захист за допомогою пудри. Фахівці рекомендують вибирати мінеральні продукти з багатим складом, щоб поєднати захист від ультрафіолету та догляд. Такий простий трюк допоможе зберегти макіяж у цілості і не дасть шкідливого випромінювання проникнути у клітини шкіри. Пудра може бути як відтінковою, так і абсолютно прозорою.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Як створити затишний і комфортний образ в офіс для зайнятих леді

Інколи, навіть коли і час дозволяє, абсолютно не хочеться витрачати його на стилізацію образу. І так багато справ!...

Що треба робити, щоб мити голову рідше: корисні поради від трихолога

Хочеш палку дискусію серед подруг, запитай їх, як з якою частотою правильно мити голову! Справа в тому, що для...

Чому саме елегантні піджаки-пальто мастхев демісезону

Якщо ти добре "просьорчиш" інтернет, то помітиш, що піджаки-пальто в трендах вже не перший сезон. І не перший...

Топ-4 моделі верхнього демісезонного одягу на жовтень: коли пуховик носити ще зарано

На календарі жовтень, а це означає, що погода може бути мінливою, зранку вже холодно, а вдень ще пригріває...