Які 7 “секретів” допоможуть приготувати “ідеальний” гарнір із рису

0
Які 7
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У рису досить неоднозначна репутація: багато кулінарів готують на його основі справжні шедеври, тоді як у інших виходить каша сумнівної якості замість розсипчастого гарніру. Багато що, звичайно, залежить від початкової якості крупи. Але й про таланти кухарів забувати не варто. Про які 7 секретів приготування рису знають далеко не всі

Підготовка

Ніколи не варто готувати рис, який не пройшов процедури попередньої обробки. Замочування та промивання під водою допомагають не тільки позбутися надлишку крохмалю, але й дозволяють очистити рис від шкідливих речовин.

Температура води

Іноді господині забувають про те, у яку воду варто відправляти рис. Існує тільки одна правильна відповідь на це питання: вона повинна бути киплячою.

Холодна рідина лише погіршить якість гарніру.

Масло

Ми звикли до того, що олія вводиться тільки при варінні макаронів, спагетті, пельменів та інших продуктів на основі борошна.

Однак рису ця хитрість теж знадобиться.

Завдяки ложці рослинної олії гарнір вийде розсипчастим та апетитним.

Секретний інгредієнт

Багатьом хочеться, щоб рис відійшов від свого звичного нейтрального смаку, тому запроваджують особливий секретний компонент.

Йдеться про часточку часнику, який прибирають із каструлі за кілька хвилин до повної готовності.

Варіння

Вогонь не повинен бути максимальним, інакше рис буде зіпсований. Навіть вогонь середнього рівня інтенсивності не підійде.

Найкраще вибирати мінімальний вогонь.

Не заважайте рису

Багато страв не можна залишати на кухні без нагляду, але на рис це правило не поширюється. Його, навпаки, не варто чіпати у процесі варіння.

Помішування може лише погіршити якість гарніру.

Точний час

Намагайтеся дотримуватись точності під час варіння рису. Іноді це може залежати від сорту, що виробник вказує в обов’язковому порядку.

Намагайтеся варити гарнір точно вказаний час. Тривала термічна обробка позначиться на гарніру не найкращим чином.

попередня статтяЧим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла “м’якою”
наступна статтяКоли краще садити півонії: зараз чи в серпні-вересні
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я