Як за допомогою соди збільшити врожай смородини

0
Як за допомогою соди збільшити врожай смородини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Далеко не всі дачники звикли використати звичайну соду на ділянці, тому що не вважають її ефективним засобом. Але це помилка. За допомогою цього недорогого порошку можна помітно збільшити врожайність смородини.

Як правильно використовувати соду

Закладення в ґрунт

Сода допомагає привести показники кислотності грунту до нейтрального рівня. Тому ще на початку сезону прийнято вносити по п’ять ложок соди на квадратний метр. Не забудьте також розпушити грунт після цього.

Проводити процедуру краще одночасно з обрізуванням.

Для багатого врожаю

У момент формування ягід має сенс внести особливе підживлення. Для цього у відрі теплої води потрібно розвести лише 30 грамів соди.

Після того, як порошок розчинився, можна приступати до поливу.

На один кущ смородини потрібно всього 0,5 л.

Профілактика хвороб та захист від шкідників

На регулярній основі варто використовувати для обприскування особливий склад захисної суміші. Для цього потрібно взяти половину бруска господарського мила, натерти та розвести в гарячій воді. Об’єм рідини повинен становити два літри.

Далі всипаємо сто грамів соди. Засіб має бути кімнатної температури. Потім переливаємо рідину у відро, додаємо вісім літрів води та розмішуємо.

Після цього можна приступати до обприскування.

попередня статтяЯк зробити тісто, з якого виходить смачна випічка
наступна статтяЧим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла “м’якою”
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я