Як приготувати перлову кашу, щоб вона була розсипчастою і “танула в роті”

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Варіння цієї каші займає зазвичай багато часу. Не кожна господиня наважиться приготувати її з цієї причини. Проте варто враховувати, що перлова каша – це смачно та корисно. Тому досвідчені кулінари поділилися кількома хитрощами, які допоможуть швидко і просто приготувати розсипчасту кашу.

Порада 1

Крупа любить промивання. Це позбавляє надлишків крохмалю і робить текстуру кращою. Але при цьому слід використовувати теплу, а не холодну воду.

Порада 2

Заливати в каструлі перловку потрібно гарячою водою або окропом. Це не прискорить приготування каші, але дасть рівномірне та одночасне прогрівання зерен.

Порада 3

Зерна слід попередньо обсмажити спочатку на сухій сковороді, а потім із додаванням олії. Процедура займе всього 2 хвилини, але це дасть у результаті ніжніший смак і яскравий аромат.

Порада 4

Треба правильно розрахувати кількість зерна та води. Оптимальне співвідношення – 1 до 3. Вогонь при варінні повинен бути маленьким, щоб каша томилася, а не кипіла.

Порада 5

Варити кашу треба під кришкою. Як тільки блюдо готове, слід зняти каструлю з вогню, але кришку відразу відкривати не варто.

Потрібно дати перловці відпочити, постояти під кришкою після приготування обов’язково. Також можна накрити посуд зверху теплим рушником. Завдяки цьому перловка тане в роті.

попередня статтяЯк зберігати квасолю роками
наступна статтяЯк використовувати дріжджі при вирощуванні огірків
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я