Що зробити з малиною після збирання ягід

0
Що зробити з малиною після збирання ягід
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після плодоношення кущики треба підготувати до наступного сезону. Все ж таки саме в кінці літа у малини закладаються квіткові бруньки для майбутнього врожаю.

Подробиці

Насамперед треба прибрати поросль. Ця рослина швидко розмножується і завойовує нові території. Але в густих заростях складно буде знайти великі та солодкі ягоди.

Також треба прибрати всі пагони, що відплодоносили. Вони будуть коричневого кольору, а ось молоді пагони мають зелене забарвлення. Не варто повністю обрізати їх, достатньо залишити пеньки 5 сантиметрів.

Основний плюс такої процедури в тому, що після обрізки в малиннику стане просторо і світло, а також покращає провітрюваність. Все це принесе користь культурі.

Крім того, після плодоношення рослина потребує додаткових поживних елементів, а отже, потрібно внести добрива.

Бажано у цей період звернути увагу на фосфорно-калійні засоби. Городники відзначають, що достатньо лише розсипати і закласти в ґрунт склянку деревної золи навколо куща.

Не варто забувати і про обробку від шкідників та хвороб.

попередня статтяЯк зварити рубінове варення з полуниці
наступна статтяЯк зробити, щоб плов був розсипчастим і не злипався
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я