Як зварити рубінове варення з полуниці

0
Як зварити рубінове варення з полуниці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Можете бути впевнені, що, подавши до столу таке варення одного разу, гості проситимуть його знову і знову, а ще обов’язково спитають рецепт. Йдеться про рубінове варення з полуниці та пелюсток шипшини з тонким квітковим ароматом та оригінальним кольором. Воно нікого не залишить байдужим.

Для приготування потрібно:

  • 1 кг дрібної полуниці;
  • 200 гр пелюсток шипшини;
  • 1,2 кг цукру;
  • 1/2 ч. л. лимонної кислоти;
  • 100 мл води.

Як готувати

Спочатку потрібно перебрати та вимити ягоди полуниці, видалити хвостики та листочки.

Чисті ягоди потрібно підсушити на паперовому рушнику, а по готовності пересипати полуницю в миску або каструлю і засипати половиною підготовленого цукру.

У такому вигляді вона має провести 5 годин за кімнатної температури.

Тепер займіться пелюстками шипшини. Якщо вони зібрані на вашій ділянці, мити їх або не мити – вирішуйте самі. Але якщо помиєте, підсушіть пелюстки на паперовому рушнику.

Переклавши в миску, присипте їх половиною заготовленої лимонної кислоти, після чого потрібно легенько помнути руками, щоб чути їх аромат.

Залийте в каструлю або миску воду, пересипте цукром, що залишився і варіть суміш на слабкому вогні, поки повністю не розчиниться цукор, а потім додайте залишки лимонної кислоти, розмішайте, додайте пелюстки і доведіть до кипіння.

Тепер додаємо до пелюсток ягоди з сиропом та доводимо до кипіння, знімаючи пінку, після чого варимо 5 хвилин на середньому вогні.

Повторіть процедуру 2-3 рази, після чого розлийте варення у сухі стерилізовані банки, закатайте та зберігайте у прохолодному місці.

Приємного чаювання!

попередня статтяЯк досвідчені господині використовують кавову гущу
наступна статтяЩо зробити з малиною після збирання ягід
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я