Що заборонено класти в компост

0
Що заборонено класти в компост
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Компост вважається цінним та важливим добривом, яке дозволяє отримати відмінний урожай улюблених фруктів та овочів. Важливо звертати увагу на компоненти, які закладаються в компостну яму, інакше підживлення дасть зворотний ефект.

Подробиці

Наприклад, деякі дачники викидають туди гіпсокартон. Вони пояснюють, що це крейда з папером, тож немає шкоди. Але матеріал містить токсини. Його закладають одиниці, проблема не так поширена, але все ж таки зустрічається.

Не рекомендують викидати в компостну яму вміст котячих лотків та собачі фекалії. Це можна робити лише у тому випадку, якщо є впевненість, що тварини цілком здорові. Інакше компост стане розсадником хвороб.

Суперечки викликають кістки, шматки м’яса, залишки жирної їжі. Так, дрібні шматочки м’яса не зашкодять. Але кістки та великі шматки можуть залучити щурів та інших тварин, які можуть бути носіями небезпечної хвороби, наприклад, чуми.

У компостну яму закладають: листя, траву, залишки овочів та фруктів, чайну заварку, кавову макуху, яєчну шкаралупу, сіно.

попередня статтяЯк засолити огірки без маринадів та розсолів за 30 хвилин
наступна статтяЛітні супи із сезонних продуктів: 4 рецепта
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я