Які продукти корисні для зміцнення суглобів

0
Які продукти корисні для зміцнення суглобів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кістки, рухливі з’єднання кісток, хрящі потребують постійного поповнення низки нутрієнтів. У людському організмі все взаємозалежне і гармонічно влаштовано, тому кожен мікроелемент затребуваний. Пройдіться по списку і позначте, чи всі продукти присутні у вашому раціоні, можливо, саме час змінити меню.

Желатин

На 87% складається з білка, містить цінні амінокислоти, фосфор та кальцій. Це джерело колагену, що сприяє відновленню тканин, допомагає хрящам та шкірі довше залишатися еластичними, покращує рухливість суглобів.

Желюючий продукт використовують для приготування фруктового киселю, желе, мармеладу, заливного та холодця. Остання страва може бути смачною та корисною без додавання желатину. У цьому випадку знадобляться свинячі або яловичі кістки.

Молочна продукція, горіхи

Основні постачальники кальцію – будівельного матеріалу для м’язів, хрящів та кісток.

Доповніть своє меню сирами, сиром, насінням, злаками.

Вершкове масло, печінка тріски, яєчні жовтки

У всіх цих продуктах міститься велика кількість вітаміну D, необхідного засвоєння кальцію.

Жирна риба та рослинні олії

Ці продукти – джерела поліненасичених жирних кислот омега-3. Як і колаген, вони підтримують еластичність тканин та хрящів. Крім того, беруть активну участь у засвоєнні інших нутрієнтів.

Найбільше омега-3 міститься в оселедці, нерці, кеті, скумбрії, сардинах, мойві. Також багаті жирними кислотами лляна та оливкова олії.

Шипшина, болгарський перець, чорна смородина

Важливу роль у виробленні колагену відіграє вітамін С. До продуктів – рекордсменів за його вмістом також можна додати ківі, цитрусові, квашену капусту.

Морська капуста, бразильський горіх, коричневий рис

Селен – один із найважливіших мікроелементів, необхідних для здоров’я суглобів. Він бере участь у формуванні кісткової та хрящової тканини, живить та зволожує суглоби, покращуючи їх рухову функцію, знімає запалення.

Крім перелічених продуктів, селен міститься в пшеничних та вівсяних висівках, насінні соняшника, горбуші, курячих яйця, квасолі, часнику.

попередня статтяЯк позбутися мурах і попелиці за допомогою «десерту»
наступна статтяЯк обрізати кущі полуниці після збирання врожаю
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я