Як позбавитися від попелиці та колорадського жука на весь сезон

1
Як позбавитися від попелиці та колорадського жука на весь сезон
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Попелиця по праву може претендувати на звання самого докучливого і масового садового та городнього шкідника. Дрібна комашка не тільки харчується соком рослин, але ще й загрожує заразити різними захворюваннями. Гірше попелиці за масовістю може бути колорадський жук та його неприємні личинки. Кожен дачник, проводячи обробку, сподівається, що позбутися шкідників цього разу вийде напевно, але чудес не буває.

Позбутися шкідників один раз і назавжди, одного разу обробивши посадки, не вдасться.

Що робити

Боротися з набігами шкідників можна лише комплексно та постійно змінюючи препарати. Один і той же засіб ефективний лише один раз. Чим частіше його застосовувати, тим вищий ризик, що комахи адаптуються до таких умов.

Не секрет, що більшість дачників застосовують народні способи боротьби і тільки зневірившись переходять до агресивної хімії. Але краще комплексно.

  1. Боротися з попелицею можна, збираючи тих же сонечок, які всього за добу можуть знищити до декількох сотень личинок попелиці.
  2. Потрібно посадити календулу, герань, фенхель. На городі коріандр та базилік, мелісу та кінзу, кріп. Не зайвим буде видалити рослини, які приваблюють попелицю – бузину наприклад. Щоправда, проти колорадських жуків помічників у природі не знайти.
  3. Потім можна приступати до обробки посадок із застосуванням наступних розчинів та настоїв:
  • розчин березового дьогтю;
  • настій полину та деревної золи;
  • розчин гірчиці та господарського мила (оцту);
  • настій часнику та цибулиння.

Всі ці засоби хороші тільки на початковій стадії боротьби. Якщо час уже втрачено, то доведеться скористатися інсектицидами.

попередня статтяЯкі 3 продукти допоможуть змінити смак котлет
наступна статтяЯк правильно підв’язати огірки в теплиці та відкритому грунті
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я