7 причин почати пити лимонну воду

0
7 причин почати пити лимонну воду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сьогодні про лимонну воду чули практично всі — її навіть пропонують у багатьох ресторанах як безкоштовну альтернативу звичайній воді. У чому ж секрет її популярності і які властивості вона має?

Деякі люди п’ють її, тому що їм просто подобається смак, інші включають її в свій раціон, вірячи в її оздоровчий ефект. Правду кажучи, поки що не так багато досліджень було проведено на тему впливу лимонної води на організм людини. Проте про властивості двох інгредієнтів цього напою окремо – води та лимону – відомо чимало.

Шанувальники лимонної води стверджують, що вона має цілу низку корисних ефектів — тонізує та покращує самопочуття. Спробуймо розібратися, які зміни можуть статися, якщо ви почнете пити лимонну воду щодня.

Зниження ваги

Останні дослідження, проведені на мишах, показали, що поліфенольні антиоксиданти, що містяться в лимонах, сприяють зниженню ваги. Навіть незважаючи на те, що гризунам склали спеціальну дієту з високим вмістом жирів, ці хімічні елементи допомогли їм не набирати вагу. Також у цих мишей покращилася стійкість до інсуліну. Звичайно, тільки подальші дослідження зможуть визначити, чи є правдивими результати цього експерименту для людей, але попередні дані та прогнози сприятливі.

Люди, які п’ють лимонну воду, регулярно повідомляють про те, що не відчувають труднощів зі схудненням (якщо вони хочуть знизити свою вагу, то легко худнуть). Хоча поки що не до кінця зрозуміло, чи є комбінація лимона та води основною рушійною силою. Але цілком можливо, що вживання більшої кількості води допомагає людям, які сидять на дієті, почуватися ситими і уникати переїдання.

Водний баланс

Для підтримання гарного самопочуття важливо пити достатню кількість води. Завдяки їй забезпечується відносна сталість внутрішнього середовища організму, терморегуляція та виведення токсичних продуктів метаболізму. У середньому дорослій людині потрібно пити від 2 до 3 літрів води на день. Деяка кількість рідини ми отримуємо з їжі, проте більша частина має надходити в організм у вигляді води. Однак не кожній людині імпонує ідея змушувати себе пити її у чистому вигляді.

Вважається, що додавання у воду крапель лимона посилює її смак та спонукає пити більше.

 Вітамін С

Вітамін С це антиоксидант, який дуже важливий для здоров’я. Його можна отримати лише з їжі, оскільки наш організм не може виробляти його самостійно. Якщо ви отримуєте достатню кількість вітаміну C, це допоможе знизити ризик серцево-судинних захворювань, інсульту і гіпертонії. Згідно з деякими дослідженнями, він допомагає нам швидше одужувати після простудних захворювань, а також позитивно впливає на стан нашої шкіри.

Лимон є чудовим джерелом вітаміну С, адже в одному його плоді міститься близько 90% необхідної добової норми цієї корисної речовини.

Молодість для шкіри

Не секрет, що від зволоженості шкіри залежить наш зовнішній вигляд. Тому пити велику кількість води необхідно для того, щоб досягти краси. Зволожена шкіра не тільки залишається більш пружною та гладкою, але також добре виводить токсини.

Вітамін С у лимонах допомагає зменшити зморшки, що додають вік, стимулює вироблення колагену та еластину. Таким чином, лимонну воду без сумніву можна вважати одним із найефективніших засобів для збереження молодості.

Прискорення обміну речовин

Деякі любителі лимонної води вважають за краще пити її з самого ранку натщесерце, оскільки вважають, що вона допомагає запустити роботу травної системи. Склянка теплої рідини після пробудження від сну справді прискорює метаболізм.

Нехай навіть поки нам достеменно не відомо, чи лимон грає велике значення в цьому питанні, але якщо вам приємніше пити лимонну воду, ніж звичайну, то робіть так. Зрештою, сенс саме в тому, щоб збільшити споживання рідини.

Свіжий подих

Найімовірніше, ви помічали, що лимонний сік використовується в багатьох видах засобів для чищення. І це зрозуміло — адже саме він такий ефективний у нейтралізації неприємних запахів. Тому якщо вам терміново потрібно позбавитися запаху з рота (наприклад, після таких продуктів як цибуля, часник, блакитний сир або риба), випийте лимонної води.

Лимон також стимулює вироблення слини. Це важливо, тому що сухість у роті має більш неприємний запах, ніж велика кількість бактерій. Недарма стоматологи радять чистити зуби вранці — адже в цей час наше дихання не таке приємне, як звичайно (і все через сухість, яка виникає за 6-8 годин сну).

попередня статтяЯк готувати баклажани, щоб позбутися гіркоти та надлишку жиру
наступна статтяЯк зробити рідкий суп густішим
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я