Досвідчені господині розповіли, як “освіжити” черствий хліб

0
Досвідчені господині розповіли, як
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Іноді через неправильне зберігання навіть свіжий хліб стає черствим: достатньо лише одну ніч залишити його не в хлібниці. Проте борошняний виріб можна врятувати, повернувши йому колишню м’якість.

Не варто, звичайно, проводити дані маніпуляції у тому випадку, якщо хліб однозначно зіпсувався, оскільки це може призвести до отруєння. Йдеться виключно про порятунок хліба, придатного для споживання.

Які секрети у цьому допоможуть

Духова шафа

Особливе запікання дозволить хлібові стати значно м’якшим. Для цього потрібно трохи змочити його водою і відправити в духовку.

Готувати продукт потрібно 5 хвилин при температурі 150 градусів.

За допомогою пари

Цей спосіб спрямований на вплив пара. Тому шматки хліба варто відправити в друшляк, а потім закріпити над каструлею. Достатньо потримати черствий продукт протягом п’яти хвилин для досягнення результату.

Мікрохвильова піч

Цей спосіб теж досить простий та ефективний. Для цього потрібно просто покласти хліб у мікрохвильову піч. Час визначаємо залежно від ступеня черствості.

Воно може змінюватись в межах 10 – 60 секунд.

попередня статтяЯк правильно розігріти вчорашнє пюре
наступна статтяЯк відмити силіконові форми для випічки, “не торкаючись до них”
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я