Як готувати холодець, щоб він швидко застигав і був прозорим “як сльоза”

0
Як готувати холодець, щоб він швидко застигав і був прозорим
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Холодець вважається популярною стравою, проте приготувати її виходить не у всіх. Є чотири прості правила, завдяки яким страва вийде апетитною, швидко застигне і буде прозорою.

Складові

Холодець не приготувати без свинячих ніжок та «рульки». На 8-10 л беруть 1-2 шт. – Залежно від бажаної “міцності”. Підійдуть і курячі лапки. Усі частини, які з хрящиками, суглобами – словом, усе, що збагатить блюдо колагеном.

Вода

Прозорості не вдасться досягти, якщо влити холодну воду в киплячий бульйон. У такому разі він перестане бути міцним і клейким, «розшаровуватиметься», що в результаті вплине на застигання.

Перша піна

Бульйон для холодця не любить кипіти. Перша піна має бути швидко знята. Тому слід озброїтися шумівкою та запастися терпінням. Збирають найпершу піну без залишку, чекаючи біля каструлі моменту закипання.

Після приготування

Коли холодець зварився, не слід поспішати його охолоджувати та «розбирати». Досвідчені кулінари дають йому кілька годин настоятися. Завдяки цьому страва вийде міцнішою: вона насититься желюючими речовинами – у гарячому стані воно також віддає їх.

Таким чином, навіть після вимкнення вогню холодець продовжує набирати смак та аромат.

попередня статтяЩо потрібно зробити для цвітіння грошового дерева
наступна статтяЯк м’ята “захищає” рослини на городі
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я