Що потрібно зробити, щоб петунія цвіла все літо

0
Що потрібно зробити, щоб петунія цвіла все літо
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Найвідоміша літня квітка після троянди – це петунія. Строкаті клумби цієї рослини прикрасять не тільки сад, але навіть вікно та балкон типової багатоповерхівки. Залишається вирішити лише одне завдання – як змусити рослину цвісти все літо. Насправді немає жодних секретів.

Петунії радуватимуть строкатими фарбами все літо, якщо їх грамотно доглядати.

Посадка

Це основа всього. Насамперед, між сусідніми кущиками має залишатися не менше 35 см. А ще не завадить створити для рослини помірну тінь і не смажити її під палючими променями сонця.

Грунт

Якщо йдеться про садову клумбу, то ґрунт обов’язково потрібно мульчувати. В пригоді стане шар перегною або торфу, який запобігає випару вологи.

Полив

Проводиться строго вранці або ввечері і, звичайно, теплою водою.

Догляд

Крім іншого, потрібно прищипувати рослини, починаючи з третього листа, щоб активувати ріст бічних пагонів. Саме вони дають велику квіткову масу.

Не забувайте обривати сухі квіти – вони теж забирають сили у рослини, які корисніше було б спрямувати на розвиток нових бутонів.

Підживлення

Проводиться після кожного другого поливу, але не обов’язково так часто. Шляхом обприскування вноситься хелат заліза чи бор.

З-поміж шкідників квітку може атакувати тільки кліщ, а з захворювань борошниста роса, з якими впораються промислові засоби.

попередня статтяЩо встромити в пиріг з ягодами, щоб він не підгорів
наступна стаття«Олів’є» стане смачнішим, якщо до нього додати такі продукти
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я