...
ГоловнаЛайфстайлВласник криптовалюти втратив $ 1,6 мільярдів у біткоїнах

Власник криптовалюти втратив $ 1,6 мільярдів у біткоїнах

Підпишіться на нас:

На самому початку існування біткоїна про криптовалюту мало хто знав і вона коштувала тоді менш як $ 0,05. Тоді розробник, відомий як ALLINVAIN, майнив ВТС і торгував токенами. Його досвід, як одного з перших користувачів, відображає гостру потребу в заходах безпеки. За словами фахівців, історія ALLINVAIN залишається нагадуванням про вразливості, з якими довелося зіткнутися першим користувачам біткоїна.

У 2010 році ALLINVAIN запустив одну з перших бірж – Bitcoin Express, це стало можливістю купувати користувачам ВТС за допомогою PayPal. У той час ALLINVAIN видобував близько 1200 біткоїнів щодня за допомогою одного ноутбука. Вже у 2011 році до мережі приєдналося більше людей і це ускладнило видобуток ВТС.

ALLINVAIN почав купував і продавав реальні товари за біткоїн, наприклад, виступаючи в ролі агента з купівлі для канадських користувачів, які хотіли купити кавові картки. Ця відданість біткоїн-економіці принесла ALLINVAIN статус «біткоїн-кита», бо на той час він мав 25 000 BTC.

На початку 2011 року вартість біткоїна зросла до $ 30, це стало першою значною «бульбашкою».

Авуари ALLINVAIN тоді становили близько $ 500 000.

Однак 13 червня 2011 року статки ALLINVAIN різко змінилися. Майнер виявив, що з його криптогаманця без його згоди здійснили транзакцію на суму 25 000 BTC.

«Я повністю спустошений. Я щойно прокинувся і побачив, що дуже велика частина мого біткоїн-балансу зникла. Якби тільки файл гаманця був зашифрований на жорсткому диску. Я відчуваю, що це моя провина, що я не перемістив ці гроші на окремий комп’ютер без Windows», — писав тоді ALLINVAIN.

На сьогодні сума тієї крадіжки оцінюється майже в $ 1,6 мільярда. Розробник визнав помилку й зазначив, що незашифрований файл його гаманця був скомпрометований троянським вірусом, який був замаскований під програмне забезпечення для майнінгу.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...