Чому бісквіт горить, а всередині не пропікається

0
Чому бісквіт горить, а всередині не пропікається
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як то кажуть, у кого з господарок бісквіти не горіли. Але це ще півбіди – гірше, коли бісквіт горить, а всередині не пропікається. Цю загадку можна вирішити, лише перебравши в думці можливі помилки, вчинені при замішуванні тіста. Тільки після цього можна грішити на духовку. Розповімо про чотири причини кулінарної драми.

Помилка перша

Вся справа в погано збитих яйцях, які у класичному рецепті відповідають за повітряну та пористу структуру випічки. Не обов’язково збивати білки та жовтки окремо. Проблема в тому, що яйця повинні бути свіжими та кімнатної температури. Використовуючи міксер, починайте з мінімальних обертів.

Помилка друга

Якщо змастити краї маслом, то бісквіт не підніметься, почне підгоряти і погано пропечеться всередині. Також не додають у тісто гаряче топлене масло (якщо цього вимагає рецепт). Масло спочатку має охолонути, інакше осяде білкова пінка.

Помилка третя

Тепер можна говорити про температурний режим. Дуже висока температура запече тісто зовні. Усередині воно закипить і спрацює як магма у вулкані. Корочка вийде суха, а всередині залишиться сира маса.

Щоб випічка готувалася рівномірно, її обертають фольгою по краях та зверху.

Помилка четверта

Перепадів температури не любить жодне тісто. Також не можна різко ставити форму в духовку – бульбашки повітря спливуть, полопаються і тісто не підніметься. Форму з тістом ставлять тихо та дбайливо.

А якщо бісквіт не пропікся, то можна помістити форму на нижню полицю, вимкнути верхній режим нагрівання, а скоринку, що підгоріла, обрізати.

попередня статтяЩо потрібно видаляти на кущах помідорів при цвітінні
наступна статтяНавіщо досвідчені кулінари додають в омлет сир та газовану воду
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я