Що потрібно видаляти на кущах помідорів при цвітінні

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Помідори починають активно цвісти з початку червня, тому в цей період потрібно провести один важливий агротехнічний захід.

Подробиці

Городники оглядають рослини, формують кущі помідорів видаляючи пасинки. Іноді на кущах помідорів можна побачити зростання квіткової основи.

За нормального розвитку квіткова основа помідора закінчується квіткою чи плодом. Коли кінці суцвіття формується пагін, то відбувається подовження. Утворюються листя і навіть власні суцвіття. На таких основах плоди формуються, але будуть наливатися дуже повільно. Це відбувається, тому що основне живлення йде центральним стрижнем для зростання нового пагона. Тому дачники зі стажем видаляють пасинок якнайшвидше.

Пагони на квіткових кистях томатів видаляють після останньої квітки або зав’язі. Роблять це за допомогою ножиць або іншого зручного інструменту.

Після обрізки всі корисні мікроелементи будуть діставатися плодам, тому вони швидше зростатимуть і в цілому будуть більшими.

попередня статтяЯк приготувати “легкі, як пух” оладки на кефірі і без дріжджів
наступна статтяЧому бісквіт горить, а всередині не пропікається
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я