Як зробити деруни “соковитими” та смачнішими

0
Як зробити деруни
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато любителів дерунів задаються питанням, у чому секрет приготування по-справжньому смачних та апетитних дерунів, які з тарілки «змітатимуть» за хвилини. Є 5 правил, дотримання яких дозволить зробити ідеальні деруни.

Вибір картоплі

Все залежить від того, які деруни потрібні. Якщо пишні, соковиті та ніжні – жовті сорти з великим вмістом крохмалю, із щільними м’ясистими бульбами.

Якщо тонкі хрумкі – з малим вмістом крохмалю, соковиті білі сорти, які «хрумтять» при нарізанні.

Блендер, м’ясорубка або тертка

Блендер найменше підходить для цього завдання. Зазвичай вибирають або м’ясорубку, або тертку. На високій швидкості блендер розбиває молекули крохмалю. Саме тому пюре виходить не таким смачним.

Картопляний сік

Сік не лише видаляють, а ще й використовують сорти, які дають його менше. Чим довше основа стоїть, тим більше соку виділяється, тому кулінари рекомендують смажити якнайшвидше, наприклад, використовувати дві сковороди.

Яйця

Цей інгредієнт позбавляє щільності та жорсткості, чарівної легкості, ніжності, легкого хрускоту – словом, багато того, за що так полюбляють деруни.

Приготування

А ось деруни не люблять сильний вогонь. Через нього вони пригорають і стають твердими. Слабке полум’я також небажане, тому вибирають щось середнє між сильним та слабким вогнем.

попередня статтяЯк вибрати необроблену отрутохімікатами черешню
наступна статтяЯк досвідчені господині використовують лимон
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я