...
ГоловнаЗдоров'яЯк зробити макарони корисними для схуднення: 6 способів

Як зробити макарони корисними для схуднення: 6 способів

Підпишіться на нас:

Ти любиш макаронні вироби? Якщо так, це нормально — ми з тобою в одному човні.

Спагетті, фарфалле, черепашки, фетучіні… Вони всі ситні, смачні і прості у приготуванні. Чи варто відмовлятися від улюбленої їжі під час схуднення? Звичайно що ні, адже є кілька прийомів, які дозволять впровадити їх в твій здоровий спосіб життя і ефективно знижувати вагу.

1. Жодного білого борошна

Вона висококалорійне, не містить клітковини, миттєво засвоюється та швидко піднімає рівень цукру в крові. Тож забудь про пасту з білого борошна — шукай ту, яка зроблена з цільнозернового, або, наприклад, нуту або гороху.

2. Готуй соуси на оливковій олії

Вона містить корисні жири, які дозволяють довго зберігати почуття ситості, та антиоксиданти, які необхідні організму для боротьби із запальними процесами.

3. Відмовся від сиру

Лови веганський лайфхак: харчові дріжджі (це зовсім не те саме, що звичні нам пивні!) додають пасті сирний і злегка горіховий смак. А ще вони містять бета-глюкан, що допомагає знижувати рівень холестерину, тоді як сир, навпаки, його підвищує.

4. Додавай багато овочів

Шпинат, болгарський перець, гриби, броколі, морква, цукіні, цвітна капуста, стручкова квасоля – з пастою поєднуються практично всі овочі.  Вони багаті на вітаміни, клітковину та антиоксиданти, які підтримують здоровий обмін речовин і допомагають довше зберігати почуття ситості, тим самим скоротивши вживання калорій.

5. Додай до макаронів білка

Додавання курячого м’яса, тофу або грибів до цільнозернової пасти забезпечує додатковий білок і збільшує її поживну цінність.

6. Готуй низькокалорійні соуси

Уникай свіжих вершків та вершкових соусів – замість них використовуй свіжі трави та овочі. Наприклад, обсмаж на столовій ложці оливкової олії дрібно нашатковану цибулину та один зубчик часнику, потім додай до них два середні помідори, попередньо знявши з них шкірку, і протушкуй все разом хвилин 15. Щоб надати соусу однорідності, збий його в блендері.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді роки ми абсолютно...

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний для серця, кровоносної...

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі. Перша думка –...

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...