...

Як виростити тую на штамбі: для любителів чогось оригінального

Підпишіться на нас:

Всі ми знаємо туї як популярну прикрасу заміських ділянок. Але що якщо хочеться різноманітності?

Так, чудовим вибором для саду в цьому випадку стане туя на штамбі, яка має вигляд невеликого дерева з круглою акуратною кроною.

Подробиці

Мало того, що такі рослини чудово виглядають у дворі – їх також можна використовувати для озеленення балконів і терас, якщо, зрозуміло, вирощувати туї в контейнерах.

Отримати туї на штамбі можна трьома способами, серед яких такі.

Обрізання дорослого дерева

Цей метод, скоріше, підходить для фахівців у рослинництві, оскільки через невмілі дії при формуванні штамбового варіанту деревце може загинути.

А от із двома наступними методами впорається навіть новачок. Для початку потрібно придбати відповідний вид туї – найкраще, якщо вона буде західною, з добре розвиненим корінням і високою адаптацією до несприятливих умов.

Щеплення

На підщепі зробіть клиноподібний надріз, вставте в нього черешок туї з 2-4 бруньками і обробіть зрізи садовим варом, після чого місце щеплення обмотайте скотчем.

На приживлення в середньому потрібно місяць. Коли молоді листочки досягнуть необхідного розміру, їх потрібно прищипнути.

Поєднання вирощування з регулярним обрізанням

Це найпростіший спосіб, адже все, що від вас потрібно, – у міру зростання саджанця обрізати у нього нижні гілки та формувати бажану крону. Як тільки туя досягне потрібної висоти, прищипніть деревце.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я