Що робити з часниковою стрілкою: обривати чи витягувати

0
Що робити з часниковою стрілкою: обривати чи витягувати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Стрілка часнику – це квітконос. Його слід одразу видаляти, як тільки він сформується. Якщо не зробити цього, то всю енергію рослина пустить туди, а не в формування великих часникових головок. Все ж таки стрілкам культура віддаватиме завжди важливі поживні речовини.

Подробиці

Якщо обірвати відросток дуже рано, то в результаті він все одно продовжить рости. Процедуру слід проводити вже після появи кілець. При цьому досвідчені городники радять не обривати, а саме витягувати стрілку.

Необхідно обхопити стрілку біля основи там, де входить стебло, а потім повільно потягнути вгору. Не варто намагатися витягнути її убік, інакше вона просто обірветься.

Також дачники зазначають, що через тиждень після збирання стрілок потрібно зав’язати верх бадилля у вузлик. Така процедура необхідна, щоб скоротити приплив поживних елементів до бадилля.

попередня статтяЯк за 10 хвилин приготувати “цілу гору” пиріжків
наступна статтяЯк за кілька хвилин приготувати смачні домашні сухарики
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я