Навіщо досвідчені городники зав’язують у вузол листя часнику

0
Навіщо досвідчені городники зав'язують у вузол листя часнику
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На грядках із часником можна побачити, що листя рослини зав’язане у вузол. Є наукове пояснення, чому ця нехитра дія пов’язана з урожаєм часнику.

Подробиці

Відомо, що цибулина рослини формується одночасно із зростанням листя. Тільки до середини літа поживні речовини починають більшою мірою надходити до підземної частини рослини.

Аналогічно цей процес відбувається і з цибулею. Однак у випадку з часником аграріям доводиться довго чекати, поки його листя постаріє і почне відмирати.

Щоб зелена частина часнику швидше усохла, досвідчені дачники механічно впливають на листя, зав’язуючи їх у вузол. Так процес формування цибулини йде швидше, що дає змогу зібрати врожай раніше.

Є ще одна думка, згідно з якою головки часнику, листя якого були зав’язані, виростають більшого розміру, та ще й довше зберігаються. Проте ця думка заснована лише на особистому досвіді і поки що не підтвердилася.

попередня стаття3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені
наступна статтяЯк використовувати пирій на ділянці “з користю”
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я