...

Як приготувати смачний суп із сочевиці

Підпишіться на нас:

Чим корисний сочевий суп? Сочевичний суп є дуже смачною та нескладною у приготуванні стравою. Однак через те, що ця страва кухні Близького Сходу, у нашій країні про неї поки що мало хто знає. Мало того, що це дуже смачно, але ще й дуже корисно.

Подробиці

Цей чудовий суп багатий на вітаміни і мінерали. У сочевиці відзначено високу концентрацію міді, цинку, фосфору, марганцю та заліза. З цієї причини сочевичний суп не тільки сприяє посиленню імунітету, а й допомагає швидко відновлювати сили та запас енергії.

У більшості випадків суп готується без м’яса, а для приготування може використовуватися як коричнева, червона, і зелена сочевиця. Готувати суп легко та швидко, плюс всі інгредієнти недорогі та доступні.

Для приготування супу знадобиться:

  • 3-4 ст. ложки рослинної олії;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 картоплина середнього розміру;
  • 1,5 склянки сочевичної крупи;
  • 2 зубочки часнику;
  • сіль перець;
  • 6 склянок води.

Важливо! Якщо потрібно зробити суп більш густим, то для цього використовують 1 столову ложку борошна. Її додають після обсмажування цибулі.

Приготування супу з сочевицею

Приготування починають із засмаження. Для цього в глибоку каструлю потрібно налити 3-4 ложки олії. Нарізану великими шматками цибулю обсмажити на олії. Додати до смаженої цибулі 1 столову ложку борошна і продовжувати смажити до золотистого кольору. Додати в каструлю очищені та нарізані моркву та картоплю, продовжуючи постійно помішувати.

На цьому етапі потрібно ретельно промити у воді сочевицю. Потім додати до овочів у каструлі, а також влити воду. Її краще відразу підігріти або довести до кипіння. Це дозволить скоротити час, необхідний для приготування супу.

Посолити, поперчити, накрити кришкою і довести до кипіння, після чого вогонь зменшити і варити 20 хвилин, періодично помішуючи. З вогню можна знімати тоді, коли зваряться картопля та морква. Наприкінці слід додати подрібнений часник.

Для отримання однорідної суміші готовий суп необхідно подрібнити за допомогою кухонного комбайна або блендера. Після подрібнення проварити ще кілька хвилин і страва готова!

Рекомендовано подавати на стіл із скибочками хрусткого хліба, які можна обсмажити зі спеціями. Також можна полити зверху розтопленим вершковим маслом. Останнє у рази посилить смакові якості страви.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я