...
ГоловнаЗдоров'яЧерешня - одна з найкорисніших ягід для організму людини: знижує тиск, стимулює...

Черешня – одна з найкорисніших ягід для організму людини: знижує тиск, стимулює роботу мозку, запобігає утворенню тромбів, покращує зір

Підпишіться на нас:

Сезон черешні у розпалі. Ця ягода є неоціненним джерелом енергії. Вона має неймовірні властивості. У подробицях дізнаймося чим корисна черешня.

Подробиці

Черешня містить в собі багато вітамінів та мікроелементів, які необхідні організмові людини. Вітаміни А, С, В, Е, К т РР, що корисно впливають на зір, шкіру та організм людини в цілому.

У ягоді містяться антоціани, які позитивно впливають на імунну систему та знижують рівень холестерину в крові, артеріальний тиск та ризик інсульту. А також це чудовий стимулятор роботи мозку.

Завдяки поліфенолам, які є в складі черешні, покращується робота мозку та уповільнюється старіння.

Також черешня багата на калій, тому корисна для роботи серцево-судинної системи, а вміст кумарину в ній запобігає утворенню тромбів та бляшок. Черешня входить до двадцятки продуктів, які містять найбільше антиоксидантів.

В 100 г плодів черешні міститься 10% добової норми заліза. Тому лікарі рекомендують вживати ягоду людям з залізодефіцитною анемією.

Черешня – чудове джерело клітковини, яка покращує моторику шлунково-кишкового тракту і живить мікрофлору в кишечника. Це низькокалорійна ягода. У 100 г черешні всього 50 ккал.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Кишкові бактерії можуть спровокувати переїдання та збільшення ваги

У ході серії експериментів як на мишах, так і на людях, схильних до переїдання, у мікробіомах було виявлено...

Названий найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Кетрін Карнац, доктор медичних наук, радить віддавати перевагу вівсяним пластівцям з мінімальною обробкою – якщо сумніваєтеся, шукайте на...

Вчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Вчені зі Стенфорда проаналізували кров та інші біологічні зразки 108 осіб віком від 25 до 75 років, які...

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить до спалахів гніву,...