...

Черешня – одна з найкорисніших ягід для організму людини: знижує тиск, стимулює роботу мозку, запобігає утворенню тромбів, покращує зір

Підпишіться на нас:

Сезон черешні у розпалі. Ця ягода є неоціненним джерелом енергії. Вона має неймовірні властивості. У подробицях дізнаймося чим корисна черешня.

Подробиці

Черешня містить в собі багато вітамінів та мікроелементів, які необхідні організмові людини. Вітаміни А, С, В, Е, К т РР, що корисно впливають на зір, шкіру та організм людини в цілому.

У ягоді містяться антоціани, які позитивно впливають на імунну систему та знижують рівень холестерину в крові, артеріальний тиск та ризик інсульту. А також це чудовий стимулятор роботи мозку.

Завдяки поліфенолам, які є в складі черешні, покращується робота мозку та уповільнюється старіння.

Також черешня багата на калій, тому корисна для роботи серцево-судинної системи, а вміст кумарину в ній запобігає утворенню тромбів та бляшок. Черешня входить до двадцятки продуктів, які містять найбільше антиоксидантів.

В 100 г плодів черешні міститься 10% добової норми заліза. Тому лікарі рекомендують вживати ягоду людям з залізодефіцитною анемією.

Черешня – чудове джерело клітковини, яка покращує моторику шлунково-кишкового тракту і живить мікрофлору в кишечника. Це низькокалорійна ягода. У 100 г черешні всього 50 ккал.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я