...

Названо найчастіші причини та ознаки появи опіків на розсаді

Підпишіться на нас:

Розсада дуже чутлива до умов вирощування. І освічування фітолампами не завжди є безпечним для молодих рослин. Річ у тому, що вони можуть отримати опіки. Найчастіше вони з’являються від сонячного проміння, але й фітолампи можуть стати їх причиною.

Ознаки опіків на розсаді

В певних випадках опіки можна сплутати з захворюваннями, слідами від шкідників, але певні відмінності є. Поговоримо детальніше про ознаки ураження розсади.

Подивіться на місця пошкодження, на що вони схожі. Якщо це опік, то слід від нього буде пласким. Нижня частина листя залишається неушкодженою, тобто ураження не проходить наскрізно.

Допомогти молодим рослинам можна. Для цього потрібно виконувати полив під корінь або через піддон, щоб вони знизу вбирали воду. Поливати зверху, щоб вода попадала на листя, — помилково. Це й призводить до опіків. Краплі води діють, як лінзи, через які проміння обпікає листя.

Зверніть увагу на відстань між розсадою та фітолампами. Для молодих рослин вона становить 25 см, а для старших — 35 см. Окрім того, враховуйте потужність фітоламп. Чим більший показник потужності, тим вище від рослини вони повинні бути розташовані.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я