Коли не можна поливати виноград

0
Коли не можна поливати виноград
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вода потрібна всім рослинам, але є періоди, коли краще відмовитися від поливу, щоб не зашкодити посадкам. Особливу увагу у цьому питанні приділяють винограду. Рослина привчена більше до посушливого клімату, ніж до холодного та дощового.

Подробиці

Полив винограду слід припинити за 5-7 днів до цвітіння. Процедуру не відновлюють доти, доки процес не завершиться.

Справа в тому, що зайва волога може спричинити обсипання квіток. Негативними наслідками надлишку води можуть стати потріскані та розм’якшені ягоди. Крім того, дозрівання врожаю може затриматися через надто велику кількість вологи в грунті.

Якщо дощі трапляються не так рідко, поливати виноград і зовсім не треба. Але якщо дощів давно не було, а температура вдень перевищує 30 градусів, то полив потрібен, але треба знати міру.

Дощування використовують лише навесні, щоб захистити виноград від весняних заморозків. В інших випадках процедура шкідлива і загрожує спалахом грибкових захворювань.

попередня статтяНавіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням
наступна статтяЩо додати в тісто замість молока для смачних та “пишних” млинців
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я