...

Вдалий вибір рослин для клумби в затінку: добірка популярних квітів

Підпишіться на нас:

Ділянки на сонці досить суперечливі. Не всі рослини люблять грітися під пекучими променями. А оформлення затінку також справа, яка потребує знань та вмінь. Якщо ви шукали варіанти рослин, які можна висадити в таких місцях, тоді добірка в цій статті вам допоможе.

Квіти для затінку

Благо, що є безліч сортів квітів. Можна на будь-який смак вибрати за висотою, кольором, терміном цвітіння. Помилково думати, що в куточках чи під стінами будинку не вийде розбити гарну клумбу. Все можна з такими видами квітів:

Садова герань. Універсальна рослина для вирощування в саду. Може зимувати без укриття. Заввишки до 40 см.

Садова герань
Садова герань

Астільба. Належить до трав’янистих багаторічників. Цвіте різними кольорами, що залежить від сорту. Можна створити кольорову клумбу.

Астільба

Люпин. Дуже численний різновид, який нараховую понад 600 сортів. Швидко росте, гарно розростається. Напівтінь дуже до вподоби люпинам. Цвіте в червні-липні, а потім ще раз в вересні.

Люпин
Люпин

Медуніца. Невисока, гарна, багаторічна квітка. Росте у вигляді кущиків заввишки до 30 см. Існує 20 сортів, серед яких ви точно знайдете той, що вам буде до вподоби.

Медуніца
Медуніца

Примула. Таку квітку точно треба висаджувати, бо вона найперша подарує радість бачити квіти після зими. Напівтінь чудово підійде для вирощування, бо полуденне сонце цій гарній квітці не подобається.

Примула
Примула

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я