Основні помилки прихильників здорового способу життя

0
Основні помилки прихильників здорового способу життя
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви харчуєтеся за рекомендаціями найшановніших дієтологів і регулярно займаєтеся спортом, і вам здається, що ви по-справжньому здорові. Ми ж готові посперечатися і розповісти про дев’ять основних помилок, яких припускаються всі любителі здорового способу життя.

Примушувати себе любити корисну їжу

Дуже важливо, переходячи на правильне харчування, знайти ті продукти та поєднання, які дійсно будуть вам подобатися. Здоровий спосіб життя він те й спосіб життя, що це короткострокова дієта, а повний перегляд своїх харчових звичок. Якщо не подобається гречка, їжте рис, не любите помідори, купуйте перець – завжди є альтернатива і вибір, не варто зациклюватися на чомусь одному і тим більше беззаперечно дотримуватися порад дієтологів. Зрештою, життя без задоволення не життя, а постійні обмеження та примуси лише призведуть до неминучого зриву.

Пити дуже багато води

Традиційні два літри на день – це лише усереднена кількість рідини, яка потрібна здоровій людині. В цьому випадку розібратися, скільки рідини необхідно саме вам, допоможе дізнатися лише обстеження у лікаря та консультація з дієтологом. До речі, надмірне споживання води може призвести до різних ускладнень у роботі організму в цілому та сечовидільної системи зокрема.

Купувати продукти, ґрунтуючись лише на їхній калорійності

Це неправильно, тому що низький вміст жиру та калорій не завжди гарантує користь продуктів. Важливо також кількість інших необхідних організму поживних речовин. Крім того, звертайте увагу на склад.

Ігнорувати стрес

Ви можете харчуватися однією гречкою та овочевими смузі, але це не допоможе вам стати здоровішим ні на дещицю, якщо протягом дня ви тільки й робите, що нервуєте та переживаєте з кожного приводу. Зайва вага, безсоння, проблеми із травленням — це лише частина тих захворювань, які очікують надмірно нервових людей. Радимо хоча б раз на тиждень займатися розслаблюючою йогою, яка допоможе зняти напругу, фізичну та нервову.

Вживати полівітаміни

Полівітаміни насичують організм відразу всіма елементами, тоді як йому не завжди потрібен вся таблиця Мендєлеєва. Найкращий варіант – проконсультуватися з лікарем і приймати саме ті вітаміни, додаткових джерел яких потребує ваш організм. Інші ж краще заповнювати природним шляхом за допомогою їжі. Овочі, фрукти та риба точно не призведуть до передозування.

Жити за принципом «немає болю, немає результату»

М’язовий біль не завжди є показником результативного тренування. Найчастіше він говорить про отримані травми, відсутність розминки перед тренуванням та надмірні навантаження — ніщо з цього не призведе до заповітної мети. Слідкуйте за сигналами свого організму та вмійте вчасно зупинятися.

Не порушувати правила

Не забувайте себе балувати, навіть якщо ви сидите на дуже строгій дієті. Виключає будь-які послаблення. Довгі обмеження та неможливість побалувати себе маленьким шматочком шоколаду обов’язково призведуть до стресу та нервового зриву. А ми тепер знаємо, чим це загрожує (див. вище).

Вважати худорлявість синонімом здоров’я

Здавалося б, мода на неприродний худорлявість уже пройшла і всі усвідомили, що в голодуванні і непропорційно маленькій вазі немає нічого хорошого, але все одно багато хто продовжує вести неправильний спосіб життя, виснажуючи себе непродуманими дієтами і жорсткими обмеженнями.

Не висипатися

Встати на 15 хвилин раніше заради ранкової зарядки – справа хороша, а от якщо ви починаєте жертвувати сном заради занять, то хвалити вас, на жаль, нема за що. М’язам необхідний відпочинок та відновлення, а здоровий сон – це саме те, що допоможе зняти напругу та втому.

попередня стаття3 способи застосування простроченого крему для обличчя
наступна статтяНавіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я