...

Українець вперше переміг на музичному конкурсі імені королеви Єлизавети в Брюсселі та проігнорував російського суддю (відео)

Підпишіться на нас:

Український скрипаль Дмитро Удовиченко — уродженець Харкова. Почав грати на музичному інструменті в віці 5 років. Є вихованцем Харківського музичного ліцею, де з ним працювала Людмила Вареніна. А тепер він тріумфально отримав першу премію на престижному міжнародному музичному конкурсі імені королеви Єлизавети в Брюсселі.

Дмитро Удовиченко — талановитий скрипаль. Неодноразово отримував високі нагороди на міжнародних конкурсах:

  • 2018 — конкурс ім. Йозефа Йоахіма — 2 премія;
  • 2022 — конкурс ім. Яна Сибеліуса — 3 премія;
  • 2022 — Міжнародний скрипковий конкурс в Сингапурі — 1 премія.

А тепер у 2024 році Дмитро Удовиченко отримав першу премію в Брюсселі. Він блискуче виконав всі музичні твори. У фіналі грав Перший скрипковий концерт Дмитра Шостаковича.

Королева Бельгії Матильда та Дмитро Удовиченко
Королева Бельгії Матильда та Дмитро Удовиченко

За всю історію незалежної України український скрипаль вперше виборов першу премію в розмірі 25 000 євро. До речі, на церемонії нагородження росіянину, який входив в склад журі, Дмитро не потиснув руку. Ним був музикант Вадим Рєпін, отримавший від Путіна звання народного артиста РФ. До речі, дружина цього музиканта підтримала вторгнення до України, а вона входить до партії «Єдина Росія».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я