...

Бур’яни після прополювання: 5 способів їх застосування з користю

Підпишіться на нас:

Бур’яни неминуче сприймаються як щось негативне. Безумовно, вони вимагають фізичних та часових витрат на видалення, заглушають культурні рослини, переносять шкідників.

Подробиці

Але із бур’янів можна приготувати масу корисних настоїв, органічних корисних та ефективних підживлень.

Добриво з бур’янів

Класичний універсальний рецепт настою із бур’янів можна приготувати на воді. Для цього необхідно зібрати бур’яни, подрібнити зручним способом і укласти в бочку із пластику.

Сировину потрібно залити водою, закрити кришкою з перфорацією та поставити на сонце на 2 тижні для бродіння. Через вказаний час настій потрібно процідити та розбавити водою. Допустимі прикорми під корінь та на лист.

Якщо рослинам у саду не вистачає фосфору або калію, то настоювати треба буркун, будяк або снить. Для азоту підходять мокриця, конюшина, лобода.

Настій для кущів проти шкідників та хвороб

За допомогою домашньої органіки можна успішно захистити такі кущі, як смородина, малина, агрус. Для цього необхідно приготувати настій із чистотілу. Він має гарні інсектицидні та бактерицидні якості. Потрібно зібрати близько 5 кг читстотілу, подрібнити, залити водою об’ємом до 10 л. Настій потрібно витримати півтора дня у теплому місці і після обробити процідженим настоєм кущі.

Кропивний настій як стимулятор росту

Кропива – це джерело азоту, вітамінів та величезного списку мінералів. Вона працює як стимулятор росту для молодих рослин навесні, коли їм потрібно набрати зелену масу.

Приготувати настій можна, зібравши молоду кропиву без насіння, уклавши в бочку, зайнявши більше половини її об’єму. Далі кропиву потрібно залити водою, витримати на сонці 10-14 днів, процідити та розбавити чистою водою для зниження концентрації настою.

Органічну рідину можна застосовувати лише навесні. Інакше влітку вона активує зростання зеленої маси та врожай зійде нанівець.

Настій з кульбаби для боротьби зі шкідниками

Настоєм з кульбабою можна успішно наситити кореневу систему корисними речовинами та подолати різноманітних шкідників. Потрібно зібрати 500 г коренів та листя цієї рослини, подрібнити і залити 10 л води.

Настій досягає потрібної концентрації за 4 години. Після чого його важливо процідити від сировини та розпорошити на рослини, яких атакували мурахи, кліщі, попелиця.

Настій з полину

Багато дачників стикаються з такою проблемою, як довгоносик. У боротьбі із ним часто використовуються хімічні препарати. Однак можна впоратись і за допомогою органічного інсектициду.

Для його приготування потрібно взяти кілограм зрізаного напередодні полину, залити в тарі водою, об’ємом приблизно 5 л, проварити на повільному вогні.

Розчин, що залишився і настояний, потрібно розбавити звичайною водою, змішати з господарським милом і обробити уражені ділянки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я