...

7 продуктів, у яких цукру більше, ніж ви думаєте

Підпишіться на нас:

Все частіше ми чуємо про шкідливий вплив надлишку цукру на здоров’я людини. Вчені довели, що він сприяє ожирінню, високому кров’яному тиску, запаленням, інсулінорезистентності та серцевим захворюванням.

Подробиці

Хоча цукор необхідний нашого мозку, його надлишок викликає, наприклад, когнітивну дисфункцію. Більше того, науково доведено, що ракові клітини харчуються цукром!

Деякі продукти тільки на вигляд дієтичні, але насправді вони можуть бути найлютішим ворогом стрункої фігури та здоров’я.

1.Йогурт

Здається здоровим дієтичний йогурт містить таку ж кількість цукру, як кілька шоколадних цукерок. Низькокалорійний полуничний йогурт може містити до 26 г цукру. Якщо ви дуже любите йогурт, але не хочете набирати вагу, найкраще вибрати натуральний продукт без цукру або грецький йогурт із фруктами та горіхами.

2.Каша швидкого приготування

Важко повірити, що вівсянка може містити цукор. Так, звичайна вівсянка дуже корисна. Але вівсянка швидкого приготування містить близько 14 г цукру на 1 пакетик. Краще таку ж кашу приготувати самостійно вдома. Візьміть півсклянки простої каші та півсклянки молока. Готову суміш поставте на ніч у холодильник і вранці у вас буде смачна, а головне корисна каша, готова на сніданок. Можна додати горіхи, шматочки фруктів, родзинки, насіння льону.

3.Енергетичні та спортивні напої

Ізотонічні та енергетичні напої необхідні при заняттях спортом, що потребує тривалих та інтенсивних зусиль. Вони додають енергії за рахунок високого вмісту в них цукру та кофеїну. В одній банці напою міститься 114 г цукру.

4.Молоко без лактози

Звичайне молоко містить натуральний цукор, який є основним інгредієнтом лактози. Однак у молоко без лактози додають цукор.

5.Сухофрукти

Кожен із нас чудово знає, що фрукти – багате джерело не лише вітамінів, мінералів та клітковини, а й натурального цукру. То чому ж сухофрукти можуть зашкодити нашій фігурі? Ця, здавалося б, здорова та дієтична закуска містить стільки ж цукру, що й шоколад. Найкраще їсти сухофрукти без цукру або взагалі виключити їх зі свого раціону. Споживайте краще свіжі сезонні фрукти.

6.Пляшкові соуси

Покупні соуси в пляшках, які ми любимо додавати до хот-догу та інших м’ясних страв, незважаючи на те, що вони дуже солоні, в них багато цукру. Наприклад, 2 столові ложки соусу барбекю містять близько 16 грамів цукру, що дорівнює чотирьом столовим ложкам цукру.

7.Сухі сніданки та мюслі

Виробники сухих сніданків рекламують їх як корисний продукт для стрункої фігури. Але насправді вони містять багато цукру. Якщо ви не хочете набирати вагу, можете їсти каші та мюслі лише кілька разів на тиждень, а не щодня, як нам рекомендують в рекламних роликах.

Увага! Інші назви цукру та цукроподібних інгредієнтів: глюкоза, глюкозно-фруктозний сироп, фруктоза, сахароза, лактоза, мальтоза, штучний мед, ячмінний солод, мальтодекстрин, кукурудзяний сироп. Їх теж краще уникати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я