“Ідеальний” курячий бульйон: “секрети” цієї основи для супу

0
Ідеальний курячий бульйон: секрети найкращої основи для супу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цей рецепт курячого супу обов’язково стане вашим улюбленим. Спробуйте приготувати ароматний бульйон, який ви зможете використати для приготування супу, з’їсти просто так або заморозити на майбутнє.

Бульйон – основа для багатьох страв. Його продають у магазинах, але набагато надійніше та дешевше зварити його вдома. До речі, ви можете заморозити бульйон і використовувати його при необхідності, коли того вимагатиме той чи інший рецепт, чи то перше, рагу або соус. Для приготування ідеального домашнього курячого бульйону вам знадобиться велика каструля та кілька якісних базових інгредієнтів. У результаті ви отримаєте 2 літри кращого курячого супу, який ви коли-небудь куштували.

Вам знадобиться:

  • ціла сира курка (або її еквівалент, порізаний на частини, але обовязково з шкірою)
  • овочі (почищені морква та селера, а також цибуля)
  • холодна вода
  • трави та спеції (петрушка, чебрець, лавровий лист, часник або гвоздика, перець та сіль у будь-якому поєднанні)

За бажанням можна додати субпродукти: серце та шлунок курки, а ось печінку слід викинути або залишити для іншої мети.

У велику каструлю помістіть курку та холодну воду так, щоб пода її покривала. Завжди починайте приготування супу із холодної води. Це допоможе зберегти бульйон прозорим, а не каламутним. Кількість води, що використовується, і тривалість кип’ятіння визначають насиченість бульйону.

На середньосильному вогні доведіть воду до кипіння. Негайно зменшіть вогонь до мінімуму та зніміть піну зверху. У каструлю додайте попередньо нарізані цибулю, моркву та селеру. Посолити бульйон. За бажання зв’яжіть стебла петрушки, чебрець, часник, лавровий лист і горошини перцю, щоб зробити саше і додати його в каструлю, або використовуйте мелені трави та спеції.

Варіть бульйон на дуже повільному вогні. Пухирці повинні ледь помітно виходити на поверхню через нерівні проміжки часу. Продовжуйте, доки курка не буде повністю готова. На це піде принаймні від 2 до 5 годин – чим довше вариться бульйон, тим більш насиченим він буде. Ви можете зробити процес готування тривалим, але якщо в бульойоні є куряча грудка,  не забудьте її вийняти з каструлі через 1 годину після початку варіння, щоб мясо не буле сухе і зберегло текстуру.

Перекладіть курку з каструлі на лист з бортиками або у велику миску. Видаліть шкіру та кістки від м’яса. Процідіть бульйон через дрібне сито чи марлю. Далі варіть ваш улюблений супчик, якщо ж плануєте заморозити ібульйон про запас охолодіть його і розлийте бульйон по контейнерах, які придатним для заморожування (залишивши не менше двох сантиметрів на випадок розширення рідини), промаркуйте та заморозьте бульйон. Він може зберігатися не менше трьох місяців, і ви також можете заморозити куряче м’ясо в окремому контейнері.

попередня статтяЯк “відлякати” комарів в лісі
наступна статтяЯк довго зберігати моркву в квартирі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я