Як кинути пити пиво щодня

0
Як кинути пити пиво щодня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато людей, особливо чоловіків, мають звичку після важкого робочого дня випити баночку або дві пива. І багатьом здається, що від цього нічого не станеться. Однак до пива дуже швидко приходить звикання. Вважається, що хронічний алкоголізм розвивається в рази швидше від вживання цього пінного напою, ніж від міцної випивки. Розкажемо, як позбутися звички пити пиво щодня.

Шкода пива

Всі спиртні напої згубно впливають на організм людини. Не кажучи вже про те, що під впливом алкоголю збільшується схильність людини до скоєння злочинів, відбувається більше нещасних випадків та підвищується ризик отримати травму. Пиво дуже згубно впливає на серце. Німецький професор Болінгер увів навіть таке поняття, як «пивне серце». Цей напій містить токсичні речовини, включаючи важкі метали. Вони руйнують печінку, нирки та впливають на ендокринну систему. А ще на прилавках магазинів пиво продається не завжди якісне, що може спричинити сильне отруєння.

Пиво дуже сечогінний напій, який вимиває з організму корисні мікроелементи, викликаючи їх дефіцит. Також регулярне розпивання пива викликає набряки та сприяє набору ваги. Варто пам’ятати, що під впливом будь-якого алкоголю руйнуються суглоби та мозок. Газ і дріжджі розширюють стінки шлунка, а спирт, що міститься, провокує подразнення травної системи, блокуючи центри насичення. Саме тому хочеться більше з’їсти та випити.

Згідно з дослідженням, навіть невелика частка алкоголю збільшує ризик розвитку різних хвороб, включаючи рак, та передчасну смерть. Ті, хто випиває регулярно, більше схильний до депресії.

Спирт призводить до зниження вироблення лімфоцитів, які відповідають за імунітет на клітинному рівні. Саме тому ті, хто випиває регулярно, найбільш сприйнятливий до тяжких інфекційних захворювань. Та й хвороби у них протікають довше та переносяться важче. Також потрібно пам’ятати, що навіть при одноразовому вживанні алкоголю захисні властивості нашого організму не діють повноцінно протягом двох днів, а якщо випивати двічі-тричі на тиждень, то імунітет і зовсім не встигатиме відновлюватися. Через ослаблений імунітет можуть розвинутися різні аутоімунні захворювання, з’явитися ракові пухлини і порушитися регенерація тканин.

Ознаки пивного алкоголізму

Оскільки пиво багато хто п’є щодня, то запоїв як таких не буває. Однак ви можете помітити інші ознаки, які говорять про пивний алкоголізм. Ось вони:

  • Зміни в настрої. Як правило, настрій псується, якщо немає можливості випити. Через це виникає агресія або, навпаки, млявість. Хочеться знайти спосіб випити.
  • Зовнішні зміни. При регулярному вживанні пива з’являється живіт, збільшуються груди, округляється обличчя, з’являються зайві кілограми та підвищується пітливість.
  • Гормональний дисбаланс. При надмірному вживанні пива у чоловіків з’являються жіночі гормони, через що з’являється жир. У жінок, навпаки, починає рясно рости волосся і грубіє голос.
  • Бажання похмелитись зранку. З’являється потяг до пива. Без склянки пивного напою пропадає апетит.
  • Проблеми з серцем. Від цього напою товщають стінки судин та серцевого м’яза.
  • Стрибки тиску. Під впливом алкоголю підвищується артеріальний тиск, який починає скакати без причин.

Як кинути пити пиво?

Знайти собі хобі. Дехто полюбляє випити пива вечорами від відсутності будь-яких справ. Зайняти вечір можна корисним хобі, яке допоможе зняти стрес і відволіктися. Наприклад, варто почати займатися спортом, ходити до тренажерного залу, зайнятися йогою або плаванням. Спробуйте ходити до театру, кіно та на виставки

Більше часу варто приділяти сім’ї. Наприклад, забрати дітей із садка та школи, робіть з ними домашнє завдання, прогуляйтеся з ними та пограйте в цікаві ігри. Можна з сім’єю вирушати за покупками. Допомагає тримати себе у руках перебування за кермом. Вирушайте ввечері кудись на машині. Це все ще допомагає відчути себе затребуваною людиною.

Допомога лікарів. У деяких випадках впоратися самостійно із залежністю складно. Тоді варто звернутися за допомогою до психолога, психіатра або вирушити до наркологічної клініки. Фахівці нададуть психологічну допомогу, поставлять крапельниці та медикаменти, які зменшать потяг до алкоголю, а також пропишуть вітамінний комплекс для відновлення здоров’я. Пам’ятайте, що є багато служб підтримки, де вони можуть допомогти вам анонімно.

Важливо розуміти, що багато хто випиває пиво саме через душевні муки та переживання. Тому іноді лікарі вдаються до методів гіпнозу. Також рекомендується відвідувати клуб анонімних алкоголіків.

Народні засоби. Якщо не можна вживати медикаменти, можна спробувати народні засоби. Наприклад, відома допомога лимонного соку. Протягом двох тижнів слід випити літр рідини, контролюючи добову дозу. Проте людям із проблемами ШКТ, виразковими хворобами та гастритом цей метод не підходить.

Також можна кілька днів їсти мед, який заповнить в організмі дефіцит калію та глюкози. Тяга до алкоголю допоможе подолати і лавровий лист. Достатньо два листочки заварити на 200 мілілітрів окропу. Випивати настоянку слід порційно протягом дня.

Інші методи. Крім цього, варто вивчити, як алкоголь впливає на життя і здоров’я, а також почитати мотивуючу літературу на цю тематику. Варто скоротити чи змінити коло спілкування. У компаніях, де постійно випивають, важко буде стриматися. Важливо ще, щоб рідні та близькі підтримали у цьому питанні.

Як відновити організм?

Після відмови від пива варто зайнятися відновленням. Адже при регулярному розпиванні алкогольних напоїв страждають печінка, органи травлення, серце та нервова система. Важливо зняти інтоксикацію та відновити здоров’я.

До загальних рекомендацій відносять:

– Повноцінний сон;

– правильне та збалансоване харчування;

– рясне пиття;

– прогулянки на свіжому повітрі;

– помірні фізичні навантаження;

– прийом вітамінів та інше.

 

попередня стаття5 “секретів”, які не дадуть картоплю перетворити на «кашу»
наступна статтяТроянди стануть красивішими, якщо поруч з ними посадити деякі рослини
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я