...

Чим корисне какао: що відбувається з організмом, якщо почати пити щодня

Підпишіться на нас:

Про користь шоколаду знають практично всі люди. Люблять шоколад і дітлахи, і дорослі. Але шоколад, що виготовляється з какао-порошку, менш корисний для організму, ніж напій какао, який рекомендують пити і дорослим людям, і маленьким дітям.

Подробиці

За рахунок того, що в какао менше кофеїну, цей напій корисніший для організму, а його поживні якості вищі, що робить його одночасно і тонізуючим, і калорійним.

Властивості напою какао

Раніше напій какао вживався в нашій країні частіше, і під час приготування до нього додавали або молоко, або вершки. Але за рахунок того, що кава та чай дають більше бадьорості, то вранці зараз частіше п’ють саме ці напої, хоча назвати їх кориснішими не можна.

За своїми властивостями какао здатне підняти настрій та вберегти від депресії, підвищує діяльність центральної нервової системи, здатне розширити судини та покращити працездатність.

Лікарі рекомендують школярам та студентам перед іспитами пити какао, що дозволить покращити та активізувати діяльність мозку, і при цьому хвилюватись на іспиті вони будуть меншими.

У складі какао-порошку дослідники знайшли масу корисних для організму речовин, серед яких можна назвати жири та рослинні білки, органічні кислоти та вуглеводи, цукор та крохмаль, а також багато вітамінів – А, В, Е та РР.

Серед мікромінералів, які містить какао, можна назвати залізо, мідь, цинк, фтор, молібден, фосфор, калій і кальцій, сірку, хлор, магній, натрій. Калорійність напою з какао дуже велика – на сто грамів припадає 289 ккал, що дозволяє снідати одним напоєм і дати організму харчування, корисні речовини.

Користь какао для організму

Найчастіше в домашніх умовах ми вживаємо какао-напій, хоча порошок можна додавати в різні випічки, що має зробити їх і смачними, і корисними.

Порошок какао, в якому багато цинку та заліза, здатний нормалізувати процес утворення нових кров’яних клітин та покращує синтез білка та утворення ферментів.

За рахунок цього організм людини при вживанні какао отримує всі речовини, необхідні швидкого загоєння ран. А меланін, що міститься в порошку, здатний захистити шкіру від інфрачервоного випромінювання та ультрафіолету. Це дає змогу не обгоріти на сонці, уникнути теплового удару та перегріву.

Напій какао корисно пити і дорослим, і дітям, вік яких більше трьох років. Цей напій корисний тим, хто перехворів на простудні захворювання. За своїм складом какао дозволяє відновити в організмі витрачені на боротьбу із захворюванням сили.

Антиоксиданти дозволяють продовжити життя та покращити кровообіг у мозку. Калій, що є у какао приносить полегшення тим, у кого є серцева недостатність, а флаванол сприяє нормалізації тиску. На думку вчених, какао за рахунок наявних антиоксидантів корисніше, ніж зелений чай та червоне вино.

Як зазначається дослідниками, напій какао можна порівняти з модними зараз енергетичними напоями, але какао набагато корисніше та безпечніше для здоров’я. Чашка гарячого ароматного какао здатна дати нашому організму енергію, приплив сил та масу корисних мікромінералів.

Для дітей старше трьох років рекомендується заварювати какао з цукром та молоком або вершками. А дорослим людям, особливо з надмірною вагою, краще пити какао без добавок або з невеликою кількістю, щоб напій був менш калорійним.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я