...

Як приготувати м’ясні тефтелі з рисом та овочами

Найчастіше тефтелі готують з м'ясного фаршу з додаванням овочів та рису. Зустрічаються рецепти рибних тефтелей, які готуються з рибного фаршу, різних круп та подрібнених овочів. За своєю структурою тефтелі — це кульки з фаршу, які протушковані в соусі, що робить страву смачною, соковитою та апетитною.

Підпишіться на нас:

Ми пропонуємо ознайомитися з нескладним рецептом приготування тефтель, в яких інгредієнти використовують м’ясний фарш, відварений рис і подрібнені овочі — моркву і цибулю.

Продукти для приготування:

Для того, щоб приготувати смачні та соковиті тефтелі з м’яса, рису та овочів, знадобляться такі продукти:

  • п’ятсот грамів м’ясного фаршу (свинячий або свинячий + курячий);
  • склянка круглозернового рису;
  • середня за розміром цибулина;
  • середня морквина;
  • два свіжі яйця;
  • чотири столові ложки олії (краще використовувати олію рафіновану);
  • дві столові ложки томатної пасти (чи склянка свіжого томатного соку, або два свіжі перемелені помідори);
  • пара столових ложок сметани;
  • трохи борошна для обвалення тефтелей;
  • сіль кухонна, суміш перців мелених та подрібнена зелень (петрушка та кріп).

Рецепт приготування:

Для приготування тефтелей бажано мати невисокий, але широкий посуд, в якому м’ясні кульки помістяться в один шар і добре протушкуються. Для цього підійде велика сковорода, якщо тефтелі готуються на плиті, або деко, якщо м’ясні тефтелі готуються в духовці.

Для смаку тефтелі перед тушкуванням можна обсмажити. Для цієї мети використовується маленька сковорода, з якої смажені м’ясні кульки перекладаються у велику сковороду або на деко.

Приготування тефтель з рисом починається з підготовки рису. Спочатку крупа промивається холодною водою, а потім рис ставлять на невеликий вогонь. Так як ця крупа бере багато води, то співвідношення рису та води має бути не менше одного до двох.

Не обов’язково відварювати рис до повної готовності, цілком вистачає часу хвилин десять-п’ятнадцять. Рис доготується в процесі тушкування вже в самих тюфтелях.

Поки рис для тефтелей вариться, саме час займатися приготуванням фаршу, який може бути різним. Можна використовувати тільки свинячий фарш і тоді тефтелі будуть соковитішими і жирнішими.

Якщо додати до свинини м’ясо курки, то тефтелі вийдуть дієтичними, менш жирними.

Можна взагалі не використовувати свинину, а для фаршу взяти куряче філе і додати трохи індичатини, тоді ви отримаєте повністю дієтичні тефтелі, які часто готують для хворих.

Незалежно від того, яке м’ясо взяте для тефтельового фаршу, потрібно добре перемолоти філе і зробити однорідну масу.

Морква для тефтелей натирається на дрібній терці, цибулина нарізається на дрібні шматочки ножем або перемелюється на м’ясорубці.

Можна перемолоти в м’ясорубці і моркву та цибулину, що зробить фарш однорідним і ніжним. Після того, як рис зварився, м’ясний фарш приготований, а овочі подрібнені, всі інгредієнти поміщаються у велику миску, в масу вбиваються яйця, все присолюється, додається мелена суміш перців і ретельно перемішується.

Для приготування соусу тефтелі в невеликій каструлі або глибокій мисці змішується сметана і томатна паста (томатний сік). Після цього в масу додається приблизно склянку води, все перемішується і трохи присолюється.

Якщо соусу виявиться мало, то можна додати трохи води і перемішати отриману масу, щоб вона майже повністю покрила тефтелі в сковороді або деку.

Коли фарш для тефтелей і соус повністю готові, розігріваються сковорода або деко, на яких м’ясні тефтелі будуть тушкувати. Якщо ви і ваші рідні не страждаєте на хвороби шлунка, то можна тефтелі попередньо обсмажити.

Якщо ж зі шлунком негаразди, то, сформувавши м’ясні кульки і обвалявши їх у борошні, відразу відправляйте їх на лист або сковорідку, укладаючи щільно.

Повністю укладені м’ясні тефтелі заливаються підготовленим соусом, і сковорода накривається кришкою. Якщо готуєте на деку, то його можна накрити фольгою і відправити в духовку.

І на плиті, і в духовці м’ясні тефтелі з рисом та овочами готуються на невеликому вогні, а часу знадобиться приблизно хвилин сорок. За цей час м’ясні кульки вберуть у себе частину соусу, що зробить тефтелі соковитішими і смачнішими.

Як гарнір до тефтель підійде відварена картопля, картопляне пюре, макарони або відварені крупи. Зверху тефтелі можна присипати подрібненою зеленню, що зробить страву красивішою та додасть вітамінів.

Соковиті тефтелі чудово підійдуть і для обіду, і для вечері, причому в холодному вигляді тефтелі цілком їстівні, що дозволить заощадити час на сніданок.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я