...

Чим підживити смородину, щоб ягоди були більші та солодші

Рослині у період формування та достигання ягід потрібен калій і фосфор. Саме ці елементи відповідають за солодкий смак смородини, розмір ягід. Є кілька варіантів підживлення для куща.

Підпишіться на нас:

Насамперед можна звернути увагу на коров’як. Потрібен літр на 10 літрів чистої води. Бажано в суміш додати столову ложку попелу.

Інший варіант підживлення – розчин гумату калію (50 мл) із попелом (1 склянка). Таку кількість добрив треба взяти на відро води.

Мінеральні добрива також актуальні в такий період. Це може бути нітрофоска (3 ст. л. на відро води), а може бути і комплексний склад із 10 г азотного засобу, 15 г калійного добрива та 30 г фосфорного.

Рекомендують досвідчені городники використовувати настій кропиви. У такому підживленні багато калію. При цьому разом із бур’яном можна змішати трохи скоринки хліба, щоб стимулювати зростання ягід.

Актуальні дріжджові та крохмальні засоби.

Якщо розглядати позакореневі підживлення, то можна обробити кущі бурштинової та борної кислоти, які зміцнюють імунітет рослин. Готується добриво просто: на 10 л води бажано підготувати по 2 г кожного продукту. Як тільки все буде ретельно перемішано, можна переходити до використання засобу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я