...

Як приготувати смачні ліниві голубці

Голубці - дуже смачна та поживна страва. Але багато господинь не дуже полюбляють їх готувати, тому як варіант улюбленої страви були придумані голубці ліниві.

Підпишіться на нас:

Є щонайменше три рецепти, при яких ціле капустяне листя вам не знадобиться. Спробуйте приготувати ледачі голубці у вигляді котлет. Незважаючи на те, що голубці ліниві, рецепт не надто простий.

Для приготування лінивих голубців нам знадобиться:

  • 350-400 г свіжої капусти;
  • фарш будь-який, можна навіть курячий, не більше 500 г;
  • морква, цибуля, часник;
  • половина склянки сирого рису;
  • яйце;
  • панірувальні сухарі;
  • томатна паста та сметана або майонез;
  • сіль та спеції.

Рис потрібно промити та зварити, до напівготовності. Візьміть склянку води, коли вона закипить, всипте рис, після вторинного закипання зменшіть вогонь до самого мінімуму, щільно накрийте кришкою і тридцять хвилин не заглядайте під неї. Через півгодини вимкніть вогонь. Все. Далі, доки пораємося з фаршем, рис остигає.

Виходячи з того, що головка капусти середнього розміру важить приблизно півтора кілограма, відрізаємо від неї чверть, цього буде достатньо. Ріжемо її на частини, щоб вони поміщалися в м’ясорубку та перемелюємо. Потім перемелюємо одну морквину, цибулину і три-чотири зубочки часнику. Капустяний сік можна не відціджувати.

Додаємо в овочеву масу рис і фарш. Якщо фарш із пташиного м’яса, то достатньо грамів двісті сала, яке також пропустіть через м’ясорубку. Так як капустяний сік ми не відціджували, то додаємо сюди три ложки панірувальних сухарів, одне яйце, солимо і перчимо і даємо трохи постояти. За цей час панірувальні сухарі вберуть вологу, і фарш стане більш щільним. Якщо капуста була дуже соковита, то, можливо, знадобиться ще ложка сухарів.

Тепер ліпимо довгасті, у формі справжніх голубців, котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо з усіх боків. Паніровка потрібна обов’язково, так голубці краще зберігають форму.

Складаємо їх у неглибокий посуд, бажано щоб котлети лежали одним шаром, так їх простіше діставати потім. Робимо соус: змішуємо три ложки томатної пасти з трьома ложками сметани або майонезу, додаємо половину склянки води, чайну ложку без гірки борошна, сіль, цукор та спеції.

Даємо соусу розігрітися і трохи закипіти при постійному помішуванні. Заливаємо голубці соусом і томимо в духовці при температурі трохи більше тридцяти хвилин. Ледачі голубці готові!

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я