...

Квашена капуста, шоколад, сири: від яких продуктів доведеться відмовитись, якщо прописали антидепресанти

Підпишіться на нас:

Всім відомо, що фармпрепарати, прописані лікарем від депресії, не можна поєднувати з алкоголем. Однак важливо знати, що деякі продукти харчування можуть викликати небажані ефекти.

Список лікарських препаратів, несумісних із будь-якою їжею, досить великий. І антидепресанти не виключені з нього: такі препарати теж мають гастрономічний стоп-лист.

Багато пацієнтів зазначають, що лікарі, які виписують ліки від депресії, не завжди попереджають про те, що до дієти варто внести зміни. Зрозуміло, кожна конкретна схема лікування психіки розладів вимагає детальної індивідуальної консультації. Але найпоширеніші рекомендації виключення стосуються таких продуктів.

Якщо лікарем прописані антидепресанти, що містять інгібітори моноаміноксидази (ІМАО), з меню слід виключити:

  • квашені продукти та продукти бродіння (включаючи соєвий соус)
  • сири (особливо витримані та з пліснявою)
  • печінка
  • інжир та родзинки

До того ж при прийомі препаратів ІМАО необхідно максимально скоротити вживання молочних продуктів, особливо йогуртів та сметани. У разі нехтування цими обмеженнями на фоні прийому антидепресантів можливе різке підвищення тиску.

Такий же наслідок і сильний головний біль також можна отримати, якщо, приймаючи антидепресанти, не відмовляти собі в продуктах з високим вмістом калію (наприклад, бананах). Крім того, весь термін лікування від депресії часто рекомендують відмовитися від шоколаду (і какао), копченостей, авокадо.

Тож, якщо ти отримала перший рецепт на антидепресанти або змінила препарат, обов’язково уточни у свого лікаря, до яких обмежень у харчуванні готуватися. Важливо, щоб лікування не лише приносило користь психіці, а й не викликало наслідків для інших систем організму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я