...

Названо три помилки, які псують смажену картоплю

Підпишіться на нас:

Приготувати смажену картоплю досить просто. Саме такої думки всі притримуються, але з певних причин іноді вона зовсім не виходить. Причиною можуть бути помилки, які призводять до псування смаку.

Подробиці

Найперше страві шкодить відсутність правильної обробки картоплі. Не варто відразу смажити картоплини, які щойно почистити. Спочатку витримайте їх 20 хвилин в воді, а потім просушіть серветками. Тільки потім варто відправляти смажитися.

Зверніть увагу на температуру та олію. Не кладіть картоплю на холодну сковороду. Спочатку розігрійте її, а потім вже викладайте. Не економте на олії. Без неї картопля не буде ані смачною, ані добре посмаженою.

Картопля потребує сіль та спеції. Хтось солить на початку, рандомно в будь-який момент, інші вважають, що треба солити при подачі. Якщо об’єктивно, то раннє введення солі призведе до розвалювання картоплі, вона втратить форму. Тому наприкінці готування досолюйте. Додавати прянощі та спеції також потрібно за кілька хвилин до завершення смаження, щоб вони не втратили смак та аромат від надмірної теплової обробки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я