...

6 питань, які слід поставити під час стрижки перукарю

Підпишіться на нас:

Знаєш, що насправді потрібно твоєму перукарю? Майстер хоче, щоб ти не просто залишилася задоволена новою зачіскою в день, коли вона зроблена, але й із задоволенням милувалася собою кожного разу, коли підходиш до дзеркала до наступного візиту.

Однак багато професіоналів не дають порад, якщо про них не просять – ось чим тобі треба поцікавитися, щоб отримати вичерпну інформацію, яка дозволить зберегти розкішний вигляд волосся.

В якому стані моє волосся та шкіра голови?

Перукар Дана Каскетта пропонує попросити стиліста оцінити стан твого волосся та шкіри голови за п’ятибальною шкалою. «Це дасть майстру зручний привід обговорити тему здоров’я волосся, яку багато хто ігнорує, — каже Дана. — Вам не лише допоможуть зрозуміти, які проблеми існують, а й порекомендують процедури та продукти, які допоможуть із ними впоратися».

Яка стрижка підійде до форми обличчя?

«Легко принести фотографію супермоделі та попросити зробити вам таку саму зачіску. Однак якщо у вас і у дівчини зі знімку різна форма обличчя, ви підете розчарованими», — пояснює зіркова стилістка волосся Жюстін Маржан. Вона рекомендує завжди враховувати свої особливості, а якщо ти не знаєш, як їх обіграти, то питати поради у майстра — професіонал допоможе зробити правильний вибір.

Який колір волосся найкраще доповнить тон моєї шкіри цього сезону?

Дана радить не забувати, що відтінок нашої шкіри змінюється від сезону до сезону, і це треба враховувати: замість того, щоб вибрати звичну фарбу, уточни у перукаря, який колір волосся підійде до твоєї літньої засмаги.

Як часто потрібно мити голову?

«Майже всі жінки знають, що не варто користуватися шампунем щодня, проте мало хто з них знає, як часто це можна робити саме їм. Не проґавте нагоди отримати професійну рекомендацію у свого перукаря», — каже Дана.

Як правильно укладати та якими засобами, щоб зберегти вид стрижки?

Звертай увагу на те, як стиліст укладає волосся, і запитуй, які інструменти та засоби знадобляться, щоб повторити це вдома, а ще краще – одразу розповісти, чим ти зазвичай користуєшся і скільки часу витрачаєш на укладання, щоб майстер врахував це, пропонуючи тобі стрижку.

Коли мені треба стригтися наступного разу?

«Важливо наперед дізнатися, як часто вам потрібно буде відвідувати салон. Ваш зовнішній вигляд має відповідати вашому способу життя та бюджету, тому обов’язково обговоріть свої можливості з майстром — він внесе у стрижку чи фарбування корективи з урахуванням особливостей вашого графіка», — каже Каскетта.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я