Що додати в каструлю, щоб варений буряк не вийшов водянистим і бляклим

0
Що додати в каструлю, щоб варений буряк не вийшов водянистим і бляклим
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Довгий час приготування буряків становить велику незручність для кулінарів. Щоб прискорити процес варіння овочів, багато хитрих гурманів просто нарізають коренеплід і відправляють його в каструлю в подрібненому вигляді. Цей спосіб дійсно допомагає швидко довести буряки до готовності. Однак виникає інша проблема: через порушення цілісності овоч втрачає сік, а значить, і яскравий колір.

Подробиці

Та й на смакові якості страви попереднє подрібнення теж впливає негативно: буряк стає водянистим і несмачним.

Втім, це не причина відмовлятися від нарізування коренеплоду перед варінням. Справа в тому, що проблема знебарвлення овочів вирішується дуже легко і швидко.

Що додати до каструлі

Якщо в киплячій воді знаходиться нарізаний кубиками буряк, то воду слід додати столову ложку оцту.

Можна використовувати й інший кислий інгредієнт – невелику кількість лимонної кислоти. В результаті втрата овочом кольору буде зупинена. Шматочки коренеплоду не просто збережуть яскравість, а й виявляться дуже смачними.

Однак є важливе застереження: застосування кислого компонента заборонено в тому випадку, якщо буряки вживатимуть діти або люди, які мають серйозні проблеми зі здоров’ям.

попередня статтяНавіщо змащувати готову випічку солодкими газованими напоями
наступна статтяПоширена помилка, яку допускають при збиранні груш
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я