...

Як смачно запекти камбалу в духовці: бюджетна та поживна страва

Підпишіться на нас:

Незрівнянно смачно, корисно, просто, свято щодня! Запечена камбала в духовці цілком виходить дуже ніжною та смачною. Це ідеальне страва на обід чи вечерю. Така рибка прикрасить будь-який святковий стіл. Можете робити її з овочами та без, при бажанні замінюючи набір приправ та спецій.

Інгредієнти:

  • Камбала – 350 гр
  • Соєвий соус – 1 стол. л.
  • Рослинна олія – 1 стол. л.
  • Лимони – 0.25 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Суміш перців мелених за смаком
  • Зелень за смаком

Приготування:

Підготуйте всі необхідні продукти за списком. Якщо у вас заморожена риба, то вийміть її заздалегідь з морозильної камери і залиште при кімнатній температурі доти, доки вона повністю не відтане.

Приготуйте маринад. У глибоку невелику ємність влийте соєвий соус, олію і сік свіжого лимона (приблизно 1 чайну ложку). Часник почистіть, пропустіть через прес або нарубайте від руки максимально дрібно. Змішайте всі рідкі компоненти та часник. У маринад можна додати до смаку улюблені сухі спеції. Одну чайну ложку маринаду відокремте та відставте убік.

Камбалу випатрайте і добре помийте. Далі є два варіанти приготувати рибу. Перший: прибрати голову, плавці та зрізати шкірку. Другий: очистити рибу від луски з обох боків, видалити зябра та запікати в такому вигляді. Мені більше подобається другий варіант, тому найчастіше запікаю саме цілу очищену від луски тушку.

Зробіть на камбалі кілька неглибоких надрізів, тож маринад максимально наситить ароматами м’ясо риби. За допомогою силіконового пензлика нанесіть маринад на камбалу.

Те саме проробіть з іншого боку.

Залишіть таким чином на 10-15 хвилин, щоб камбала промаринувалась.

Викладіть тушку на деко для запікання, попередньо змащене олією або застелене пекарським папером. До камбали можна додати улюблені овочі і запекти (коктейльні помідорчики, болгарський перець, неочищені зубчики часнику, зелена спаржа, кабачок). Запечені овочі добре доповнюють рибу.

Запікайте рибу в заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів близько 30 – 40 хвилин, це залежить від можливостей вашої духовки. Готову камбалу вийміть з духовки, полийте маринадом, який залишали і посипте зверху дрібно нарізаною зеленню.

Готово!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я