...

Як приготувати смачно рибу мінтай, яка здивує вас своїм чудовим смаком

Підпишіться на нас:

Приготовлена за цим рецептом рибка мінтай виходить неймовірно ніжною та соковитою. Після того, як ви продегустуєте цю страву, ви по-іншому подивитеся на цю рибу, яка здивує вас своїм чудовим смаком. Рідка підлива буде дуже доречною і підійде у будь-якого гарніру, особливо до картопляного пюре і рису, які в принципі дуже підходять до рибних страв.

Інгредієнти:

  • Мінтай – 2 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Сіль – за смаком
  • Кардамон – за смаком
  • Пшеничне борошно (1 столова ложка піде у підливу) – 50 гр
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Рослинна олія – 50 гр

Приготування:

Мінтай розморожуємо, промиваємо і обтираємо зайву вологу паперовими рушниками. Нарізаємо рибу на невеликі шматочки з огляду на те, що нам потрібно буде заливати їх молоком і вони не повинні виглядати. Тому нрізайте їх тонше. Укладаємо в тарілку.

Рибу солимо і додаємо мелений кардамон – він добре підходить до рибних страв. Можете також використовувати приправи на власний розсуд. Насипаємо в глибоку миску борошно і добре обвалюємо в ній шматочки риби.

У сковороду наливаємо рафіновану олію і добре її прогріваємо. Викладаємо рибу одним шаром і обсмажуємо на сильному вогні 5-7 хвилин з одного боку до утворення золотистої скоринки.

Поки риба смажиться, почистимо і наріжемо цибулю тонкими півкільцями.

Висипаємо цибулю на рибу.

Перевертаємо рибу на інший бік, намагаючись зробити так, щоб цибуля виявилася між шматочками, а не під нею, щоб вона просмажилися. Смажимо ще 5-7 хвилин, вогонь трохи зменшуємо, щоб цибуля не підгоріла. За цей час цибулю можна акуратно перемішати, щоб вона рівномірно протушкувався.

Приготуємо заливку. Одну столову ложку борошна обсмажуємо на сухій сковороді протягом 5 хвилин, помішуючи ложкою. Насипаємо борошно в глибоку миску і наливаємо спочатку невелику кількість молока (1 столову ложку), щоб не було грудочок. Перемішуємо вінчиком і поступово помішуючи, вливаємо решту молока. Беріть молоко будь-якої жирності, головне, щоб воно було свіже і не згорнулося.

Заливаємо рибу молочним соусом так, щоб соус максимально покрив рибу. Можна додати трохи води, якщо молока не вистачить. Додаємо сіль та лавровий лист. Доводимо до кипіння на середньому вогні і тушкуємо до готовності 7-10 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо. Мінтай у молоці готовий. Коли його подаватимете, то підливу можна налити окремо – вона виходить дуже смачною або полити зверху рис чи картопляне пюре.

Смачного!

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я